Artėjant „Android 14“ išleidimui, „Google“ ką tik paskelbė apie „Android“ prekės ženklo, kuris paskutinį kartą buvo atnaujintas 2019 m., atnaujinimą, rašo „Wired“.

Logotipas buvo modernizuotas, o „Android“ talismanas, mažytis žalias robotas, vadinamas „Bugdroid“, įgavo naują 3D vaizdą, galimą vaivorykštės spalvą ir aksesuarų: galvos juostą bei kepurę.

Bendrovė taip pat pristatė virtinę naujų funkcijų, įskaitant naują „Google Assistant“ valdiklį ir galimybę „Google“ piniginėje saugoti skaitmenines bibliotekos ir sporto klubo kortelių versijas.

Nuo šiol „Android“ rašoma didžiąja raide, o „Android“ logotipas tapo labiau lenktas, todėl priartėjo prie „Google“ logotipo stiliaus.

Taip pat atnaujintas „Assistant at a Glance“ valdiklis, kuriame pateikiama informacija apie orus, skrydžių atnaujinimus ir įvykių priminimus.

Google“ pristatė naująją programėlės „Lookout“ funkciją, kuri naudoja dirbtinį intelektą išsamiems paveikslėlių aprašymams generuoti, todėl neįgalieji gali gauti daugiau informacijos apie paveikslėlius. Taip pat ją papildė dar 11 kalbų.

Į „Google“ piniginę įdiegta galimybė importuoti ir skaitmeninti leidimus su brūkšniniais arba QR kodais.

Tai reiškia, kad „Android“ vartotojai galės įkelti sporto klubo abonemento ar bibliotekos kortelės nuotrauką ir saugoti skaitmeninę jos versiją „Google“ piniginėje, kuri pravers, kai pamiršite fizinę piniginę namuose.

Dar viena funkcija, susijusi su „Google Assistant“ – nuo šiol į ją bus galima įtraukti miego stebėjimo duomenis iš „Fitbit“ arba „Google Fit“.

Taip kartu su rytinėmis naujienomis gausite miego statistikos suvestinę, įskaitant duomenis apie tai, kada užmigote ir kiek valandų miegojote.