Atleidimų priežastimi, tikėtina, yra lėtėjantys pardavimai ir nerimas dėl ekonominio nuosmukio, „Amazon“ taip pat pastangas kreipia į sandėlių automatizavimą.

BBC skaičiuoja, kad atleidimai apimtų apie 3 procentus kompanijos kolektyvo, atleidimai labiausiai paveiks asmeninių įrenginių ir elektroninės prekybos padalinius. Pati „Amazon“ gandų kol kas nekomentavo.

„Amazon“ jau anksčiau pranešė, kad sustabdė naujų darbuotojų priėmimą, pristabdė sandėlių plėtimą ir įspėjo, kad per pandemiją ji priėmė per daug darbuotojų. Kompanija ėmėsi ir dalies savo verslo sričių stabdymo, atšaukti kai kurie projektai, tokie kaip asmeninis pristatymo robotas.

Praėjusią savaitę įmonės verslo apžvalgoje buvo akcentuojama, kad pagrindinis dėmesys bus skiriamas išlaidų mažinimui.
Amazon

„Amazon“, po bumo per pandemiją, patiria pardavimų internetu lėtėjimą. Nors pajamos paskutinį ketvirtį augo 15 procentų, įmonė itin atsargiai prognozuoja ateities perspektyvas.

Įkūrėjas Jeffas Bezosas yra pasitraukęs iš generalinio direktoriaus pareigų, tačiau jis tebėra valdybos pirmininkas, jis socialiniuose tinkluose skelbė, kad laikas ruoštis sunkiems laikams.

Pastaruoju metu apie atleidimus skelbė „Meta“, ji atleidžia 11 tūkst. darbuotojų, arba 13 procentų kolektyvo. JAV technologijų įmonės šiais metais jau atleido daugiau nei 28 tūkst. darbuotojų, rodo „Challenger, Gray & Christmas“ tyrimas.