L. Kasselman teiginiai galėtų nutildyti kriptovaliutų skeptikus. Jis įsitikinęs, kad būtent tai taps interneto finansų sistema, NFT žetonai pakeis dabar įprastus produktų autentifikavimo būdus, o čia dirbantys žmonės galės prisidėti kuriant naujus ateities dalykus.

Vilniuje Blockchain.com tikisi šiemet turimą komandą padidinti iki 50-ies žmonių.

Šiuo metu bendrovė Lietuvoje „Blockchain (LT)“ turi 17 darbuotojų, kurių vidutinis atlyginimas pernai gruodį siekė 3,7 tūkst. eurų prieš mokesčius.

– Kokio dydžio šiuo metu yra kompanija Blockchain.com, vertinant vartotojų skaičių, pajamas?

Blockchain.com jau veikia 10 metų, ir tai yra labai sena įmonė kripto pasaulyje, tai tarsi senelis, lyginant su kitomis kripto įmonėmis

Turime klientų visame pasaulyje, 200-uose valstybių, ir vykdome skirtingų tipų verslą: mažmeniniams klientams, ir instituciniam verslui.

Mažmeniniams klientams skirtas verslas turi daugiau nei 80 milijonų paskyrų, arba piniginių. O institucinis verslas – tai tūkstančiai klientų.

2021 metais prognozavome, kad pasieksime 1,5 milijardo JAV dolerių pajamų, ir mes tai pernai pranokome.

– Kokią jūs kriptografinio turto ateitį matote, ir kokią dalį toje ateityje užims Blockchain.com?

– Blockchain.com fokusuojasi tapt interneto finansų sistema ir mes tikrai tikime, kad kripto ir bus ta finansų sistema. Kaip mes tai darome: mažmenoje siūlome produktus skirtingiems kriptografinio turto vartotojams, nepriklausomai nuo to, kokias valiutas jie turi, kokias paslaugas naudoja – užtikriname galimybę pirkti, laikyti ir parduoti kriptovaliutas panašiai, kaip jūs pirktumėte, laikytumėte ar parduotumėte bet kokį kitą skaitmeninį turtą, pvz., įprastas valiutas ar vertybinius popierius.

Siūlome sąskaitas, kuriose galite gauti palūkanas, siūlome valiutų keitimą, jei jus domina prekyba kriptovaliutų biržoje, galite pasinerti į ją ar dalyvauti arbitraže, kuomet tu perki kriptovaliutą pigiai, ją konvertuoji į kitas valiutas ar žetonus, ir tuomet parduoti brangiau.

Ir taip pat mes esame numeris vienas duomenų šaltinis visame pasaulyje apie kripto ekosistemą.

Mažmeninių vartotojų verslas per pastaruosius 10 metų augo dramatiškai. Mums prireikė net 9 metų, kad pritrauktume 56 mln. vartotojų, ir tik dar vienų metų, kad pasiektume 80 mln. Tad šių technologijų įsisavinimas yra gana greitas, ir mes matome, kad sparčiausiai vartotojų daugėja tokiose vietose kaip Lotynų Amerika, Afrika, žinoma, dalyje Rytų Europos. Vakarų Europoje ir JAV rinka taipogi sparčiai plečiasi, tačiau ne taip sparčiai kaip kitur.