Programa, paremta jau gerai žinoma tarptautine „Wargaming Forge“ iniciatyva, skirta ir karjerą pradedantiems talentam, ir persikvalifikavusiems profesionalams, ir naujokams, kurie nori įsilieti į šią industriją, rašoma pranešime spaudai.

Kursų metu jie galės mokytis ir tobulinti savo įgūdžius vadovaujant geriausiems savo srities ekspertams. Pirmieji kursai, kuriuose daugiausia dėmesio bus skiriama QA (kokybės užtikrinimo, angl. Quality Assurance) pagrindams, jau atviri kandidatams. Paraiškų laukiama iki rugsėjo 26 d., skelbia įmonė.

Edukacinė programa „Wargaming Forge“ yra sulaukusi didelio pasisekimo kituose „Wargaming“ padaliniuose visame pasaulyje, įskaitant Prahą ir Kiprą, patikina bendrovė, norinti šią patirtį pakartoti Vilniuje. Programą rengianti komanda savo patirtį pritaiko vietos rinkai, taip sudarydama geriausias galimybes mokytis būsimiems talentams. Nuo 2017 m. buvo vykdoma 31 skirtinga programa, o iš 220 „Wargaming Forge“ stažuotojų 90 proc. įsidarbino „Wargaming“, skelbia įmonė.
„Wargaming“

„Wargaming Forge“ patirtis kitose Europos šalyse rodo, kad pradedančius žaidimų industrijos talentus efektyviausia ugdyti vidinėje edukacijos programoje, – teigia „Wargaming Vilnius“ generalinis direktorius Mantas Katinas. – Suteikdami žinių pagrindą tiems, kurie nori pradėti savo svajonių karjerą, kartu prisidedame ir prie žaidimų industrijos stiprinimo Lietuvoje. Šie QA kursai yra tik pradžia.“

Virtualiai vykstančiuose kursuose „World of Tanks“ kūrėjų komanda Vilniuje mokys tuos, kurie nori sužinoti viską kokybės užtikrinimą, jo svarbą ir specifiką žaidimų pramonėje. Atrinkti kandidatai dalyvaus intensyviuose kursuose, kurie gali tapti pirmuoju žingsniu karjerai žaidimų industrijoje. Geriausia – ir svarbiausia – yra tai, kad kandidatams net nereikia turėti jokių žinių apie QA; jiems tereikia turėti noro mokytis.
Wargaming

„Puiku, kad vietos bendruomenė turi galimybę pradėti dirbti tarptautinėje bendrovėje ir įgyti patirties iš šios srities ekspertų“, – teigia „Wargaming Forge“ programos vadovė Viktoriya Gridneva.

„Šia sritimi besidomintiems paraiškos pateikimas gali tapti atspirties tašku perspektyviai karjerai. Nesvarbu, ar ką tik baigėte mokslus, ar tiesiog ieškote pokyčių – šiuose „Wargaming Forge“ kursuose laukiami visi. Be to, šiais metais turime ambicingų planų išplėsti savo ankstyvosios karjeros programas daugelyje sričių“, – tęsia ji.

Mentorių prižiūrimiems kursų dalyviams bus išsamiai paaiškinta, kas yra QA ir kuo jis svarbus kuriant programinę įrangą, kokie yra testavimo dokumentavimo ypatumai ir kaip QA integruojama į programinės įrangos kūrimo ciklą. Todėl baigusieji kursus turės žinių, kurių reikia norint dirbti QA inžinieriumi. Sėkmingai kursus baigusiems absolventams bus pasiūlyta galimybė tęsti darbą su „Wargaming“, rašo bendrovė.

„Wargaming Forge“ yra puiki galimybė gauti bilietą į savo svajonių profesiją, – teigia šios programos absolventas Konstantinas Petuchas, kuris dabar dirba QA inžinieriumi „Wargaming Vilnius“. – Draugiška atmosfera, įdomios praktinės užduotys, tvirtai realybę jaučiantys mentoriai ir mokytojai, tikri profesionalai, turintys žinių, patirties ir, svarbiausia, humoro jausmą.“

Daugiau informacijos apie „Wargaming Forge“ ir kursus (įskaitant QA kursus Lietuvoje) galima rasti čia.

Nuo 1998 metų veikianti „Wargaming“ yra tapusi viena iš žaidimų industrijos lyderių su 17 biurų visame pasaulyje, tarp jų – Čikagoje, Prahoje, Šanchajuje, Tokijuje, Vilniuje ir Varšuvoje. „Wargaming“ pagarsėjusi tokiais žaidimais kaip „World of Tanks“, „World of Warships“ ir „World of Tanks Blitz“.