„Beacon Interactive“, kurią valdo vienas iš bendrovės „Saber Interactive“ steigėjų Matthew Karchas, už šį padalinį sumokės 247 mln. JAV dolerių, nurodė „Embracer“.

„Parduodama šias investicijas, „Embracer“ nutraukia visą savo veiklą Rusijoje“, – teigiama bendrovės pranešime, taip pat nurodant, kad dėl šio sprendimo pagėrės ir pinigų srautų kokybė bei sumažės kapitalo išlaidos.

„Saber Interactive“ yra įsikūrusi JAV, tačiau jai priklauso keletas kompiuterinių žaidimų kūrimo studijų iš Rusijos ir Rytų Europos.

„Embracer“ pranešė, kad parduodamą turtą sudaro „38 šiuo metu vykdomi žaidimų kūrimo projektai“, kurių buhalterinė vertė siekia 2,3 mlrd. kronų (225 mln. JAV dolerių).

Bendrovė pridūrė, jog bus „pradėta likvidavimo procedūra, kad pagal Rusijos įstatymus būtų likviduotos bet kokios Rusijoje veikiančios bendrovės“.

Visi Rusijoje esantys darbuotojai jau buvo perkelti į išimtinai su pirkėju bendradarbiaujančius subjektus, nurodė „Embracer“.

„Beacon Interactive“ taip pat pasiliko galimybę „už nustatytą kainą per tam tikrą laiką“ nupirkti populiariąją žaidimo „Metro“ franšizę sukūrusią ukrainiečių studiją „4A Games“, tačiau šio sandorio sąlygos kol kas neatskleidžiamos.

2023 m. birželį Švedijos kompiuterinių žaidimų įmonių grupė paskelbė apie plataus masto restruktūrizacijos programą, kurioje numatoma uždaryti keletą studijų ir nutraukti kai kuriuos žaidimų projektus.

Iki tol „Embracer“ kelerius metus intensyviai vykdė kitų įmonių pirkimus.

Restruktūrizacijos programa buvo siekiama bendrovę perjungti „iš šiuo metu aktyviai vykstančio investavimo režimo į didžiulius pinigų srautus kuriantį verslą“, – pristatydamas programą sakė bendrovės vadovas Larsas Wingeforsas.

Pardavus bendrovės „Saber Interactive“ turtą, kapitalo išlaidos sumažės dar 1,2 mlrd. kronų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją