Willis Gibsonas, pasivadinęs pseudonimu Blue Scuti, sausio 2 d. į „YouTube" įkeltame vaizdo įraše sakė „Prašau, sutriuškink“, kai dėlionės gabalėliai kaskadomis krito ekrane, ir po kelių akimirkų jo noras išsipildė – žaidimas užstrigo, priversdamas jį kelis kartus sušukti „O, Dieve!“.

Pasak „404 Media“, W. Gibsonas sumušė pasaulio rekordus pagal bendrą rezultatą, pasiektą lygį ir bendrą eilučių skaičių, rašo „Reuters“.

„Tai neįtikėtina, – „Reuters“ sakė „Classic Tetris World Championship“ generalinis direktorius Vince'as Clemente'as.

„Kūrėjai nemanė, kad kam nors kada nors pavyks nueiti taip toli, o dabar žaidimą oficialiai įveikė žmogus“.

Anksčiau „Tetrį“ buvo įveikusi tik dirbtinio intelekto kompiuterinė programa, sakė V. Clemente'as.

W. Gibsonas naudoja 2021 m. išpopuliarintą „riedėjimo“ valdiklio techniką, kuri leidžia žaidėjui manipuliuoti kryptiniu valdikliu mažiausiai 20 kartų per sekundę, kad perkeltų blokus, o tai yra daug greičiau nei anksčiau populiarus „hyper tapping“ metodas, rašė „404 Media“.

Willis Gibsonas

1984 m. pirmą kartą išleistame ir beveik iš karto pasauline sensacija tapusiame žaidime „Tetris“ žaidėjams tenka sukti ir sujungti septynias skirtingas krentančių blokų formas.

Šaltojo karo įkarštyje Maskvos mokslų akademijoje Aleksėjaus Pajitnovo sukurtas ir žaidimų verslininko Henko Rogerso kaip verslas išplėtotas „Tetris“ pasižymėjo nepaprasta išliekamąja galia, kuri tęsiasi iš kartos į kartą.

Bendrovės „The Tetris Company“ duomenimis, tai geriausiai parduodamas visų laikų vaizdo žaidimas – parduota 520 mln. kopijų.