Tačiau jau šią savaitę „Microsoft“ nusprendė panaikinti apie 1,9 tūkst. darbo vietų „Activision Blizzard“ ir „Xbox“, teigiama bendrovės žaidimų padalinio vadovo vidiniame pranešime, rašo „The Guardian“.

Tai sudaro apie 9 proc. viso „Microsoft“ žaidimų padalinio, kuriame dirba apie 22 tūkst. žmonių, o daugiausia darbuotojų bus atleista vaizdo žaidimų leidykloje „Activision Blizzard“. Bendrovę palieka ir dukterinės įmonės prezidentas Mike'as Ybarra.

„Noriu padėkoti visiems, kuriuos šiandien paveikė ši situacija, už jų reikšmingą indėlį į savo komandas, „Blizzard“ ir žaidėjų gyvenimus“, – rašė M. Ybarra platformoje „X“ „Blizzard“ bendruomenei. – „Taip pat noriu jums visiems pranešti, kad šiandien yra paskutinė mano darbo diena „Blizzard“.

Spalį „Microsoft“ užbaigė 69 mlrd. dolerių vertės sandorį dėl „Activision Blizzard“, taip padidindama savo įtaką vaizdo žaidimų rinkoje, kurioje parduodami geriausiai parduodami žaidimai, įskaitant „Call of Duty“. Tuo buvo siekiama geresnių pozicijų rinkoje konkuruojant su pramonės lydere „Sony“.

Ši žinia pasirodė po to, kai keliose kitose didelėse įmonėse, įskaitant „Alphabet“, „eBay“ ir „Amazon“, buvo mažinamos darbo vietos skaičius, o tai rodo, kad praėjusiais metais visoje technologijų pramonėje vykusi plataus masto atleidimų banga tęsis ir 2024 m.

Primename, kad praėjusiais metais „Microsoft“ atleido 10 tūkst. darbuotojų.