Jei anksčiau nuotraukų ir filmavimo kokybė „OnePlus“ išmaniųjų nusileisdavo kitiems gamintojų flagmanams, tai šį kartą situacija visai kita. Atnaujintos kameros ir periskopinė teleobjektyvo kamera verta susidomėjimo. Dvi savaitės mano rankose, o rezultatas jūsų vertinimui. Šiandien – plačiau, kaip fotografuoja ir filmuoja „OnePlus 12“.

OnePlus 12

4-osios kartos „Hasselblad“ optika, pritaikyta išmaniems

„OnePlus 12“ nugarėlėje yra trys kameros – 50 MP pagrindinė, 48 MP itin plataus kampo ir 64 MP teleobjektyvas, skirtas 3x optiniam priartinimui. Galima rinktis ir siūlomus priartinimo trumpinius: dviejų (47mm) arba šešių kartų (140mm). Taip pat nustatymuose galima pasirinkti ir 28mm ar 35mm židinio nuotolius su pagrindine kamera. Kiek nepatogu, nes kiekvieną kartą reikia keisti nustatymuose. Geriau naudoti 23mm, tada kokybė išlieka geriausia. Apskritai nuotraukų kokybė man labai patiko.

Skaitmeninis priartinimas „OnePlus 12“ modelyje net iki 120 kartų, tačiau naudoti nerekomenduočiau, nebent išbandyti. Tačiau 233mm arba 10 kartų skaitmeninis priartinimas nenuvylė. Kiek teko bandyti ankstesnių „OnePlus“ flagmanų, tai didžiausias trūkumas man buvo prasta nuotraukų kokybė būtent su teleobjektyvo kamera. Šį kartą rezultatas labai pradžiugino, o šešių kartų skaitmeninis priartinimas fotografuojant nenusileido „Samsung Galaxy S24 Ultra“ 5 kartų teleobjektyvo kamerai.

Pati kameros programėlė turi keletą įdomesnių pasirinkimų. Verta išbandyti „ilga ekspozicija“, „XPAN“ ar „Master“ režimus. Fotografuojant „Pagrindiniu“ („Master“) režimu galima rinktis rankinius nustatymus ar siūlomus auto parametrus, kurie visada turi šiek tiek didesnį ryškumą ir vinjetės efektą (galima išjungti, jei nepatinka). Tokias nuotraukas iškart galima kelti į savo socialinius tinklus, ir, mano vertinimu, redaguoti nebūtina. Jei patinka nuotraukos iš arti, pasirinkus bet kurią kamerą, atsiranda makro įkonėlė. Galima įjungti ar išjungti ir taip suprasti, kuri nuotrauka labiau patinka.

OnePlus 12

„OnePlus 12“ išmaniojo nuotraukų redagavimo programėlė neturi labai daug filtrų, tačiau galima uždėti vandens ženklus, kuriuo išmaniuoju fotografuota. Yra du variantai, kur viename galima ir savo inicialus įsirašyti. Jei pageidaujate daugiau filtrų pasirinkimo, reikėtų parsisiųsti sau patinkančią nuotraukų redagavimo programėlę.

Vaizdo kokybė gera, bet dar yra kur tobulėti

Jei nuotraukoms, darytomis „OnePlus 12“ telefonu priekaištų beveik neturiu, tai su vaizdo kokybe kompanija dar galėtų padirbėti. Filmuoti galima net 8K raiška iki 24 kadrų per sekundę, tačiau rekomenduočiau rinktis 4K 30 arba 60 kadrų per sekundę. Kokybė gera, bet negalėčiau teigti, kad geriau nei kiti „Android“ flagmanai. Aš, kaip TV operatorius, laidų ir reportažų filmavimui vis dar dažniausiai naudoju „iPhone 15 Pro Max“. Deja, bet šiai dienai kol kas nieko geriau neradau.

OnePlus 12

Pasirinkus automatinius nustatymus su „OnePlus 12“, kartais vaizdas atrodo kiek peršviestas, o norint filmuoti rankiniais nustatymais, „filmo“ režimas kažkodėl leidžia filmuoti tik 21:9 formatu. Pasikeisti negalima. Keista ir tai, kad būtent šiuo režimu filmuojant galima paspausti ir stabilizacijos ikonėlę ir raiška išliks nepakitusi. Automatiniais nustatymais filmuojant pasirinkus itin stabilus vaizdas, kokybė sumažėja iki Full HD. Daugumai gal ir užtenka mažesnės kokybės, tačiau telefonu geriausia filmuoti tik 4K raiška. Jei vėliau redaguosite ar žiūrėsite per didesnį ekraną, Full HD atrodys tikrai nekaip.

OnePlus 12

Gerai ir tai, kad „OnePlus 12“ priekinė kamera leidžia filmuoti 4K raiška iki 30 kadrų per sekundę. Būtų jau labai keista, jei liktų tik su Full HD raiška. Tobulėti dar yra kur, nes priekinės kameros HDR nėra toks geras kaip galinės, todėl prieš saulę filmuojant fonas „išdega“.

OnePlus 12

Puikiai tarnaujanti baterija, šviesus ekranas, bet slidus kaip silkė

Visada geriausia rinktis išmanųjį pagal savo poreikius ir galimybes. Man asmeniškai „OnePlus 12“ labai patiko, o mobilioji fotografija šiuo flagmanu neturėtų nuvilti ir nusprendusių įsigyti. Pakankamai universali kamera, nenusileidžianti net „Samsung Galaxy S24 Ultra“ modeliui.

OnePlus 12

Kalbant apie „OnePlus 12“ išmaniojo valdymą, tai čia jau kiekvieno asmenis skonis ir prisitaikymas. Veikia pakankamai greitai ir sklandžiai, kaip ir dauguma kitų naujausių flagmanų. Aktyviai besinaudojantiems telefonu, turėtų patikti baterijos tarnavimo laikas. Be vargo atlaiko visą darbo dieną, o jei naudojatės mažiau, tai ir dvi paras. Pakuotėje yra 100W įkroviklis, kuris labai greitai įkrauna išmanųjį. Visada liksite pasiekiamas.

OnePlus 12

Dar vienas šio flagmano privalumas – labai šviesus ekranas. Žiemos sezono metu, gyvenantiems Lietuvoje tai mažiau aktualu, tačiau saulėtą dieną savo telefono ekrane norisi viską matyti aiškiai. Labai erzina, kai sunku įžiūrėti nuotraukas ar pranešimus savo telefono ekrane. To su „OnePlus 12“ tikrai nebus.

OnePlus 12

Man asmeniškai užkliuvo du dalykai. Tik paėmus į rankas „OnePlus 12“ pirmas įspūdis – slidus kaip silkė ir be dėklo tikrai nenešiočiau. Testavimo metu reikėjo labai pasistengti jo neišmesti iš rankų, o tai pasitaiko ne vienam. Taip pat nepatiko lenkti ekrano kraštai. Niekada nebuvau jų mėgėjas, todėl labai džiaugiuosi, kad plokščias ekranas vėl grįžta į pagrindinius flagmanus. Gal dar filmavimo kokybė ne visada džiugino, bet čia jau aš, kaip TV operatorius, esu labai priekabus.

OnePlus 12

Kaina už „OnePlus 12“ 512GB vidinės atminties yra 1099 eurai, todėl pagrindiniai konkurentai šiuo atveju yra „Samsung Galaxy S24+“ arba „Xiaomi 14“.