Kaip „Delfi TV“ operatorius daugiausia dėmesio skiriu kameroms, kurias labai dažnai naudoju tiek savo darbe, tiek kasdieniame gyvenime. Kam aktualu, kaip fotografuoja ir filmuoja „S24 Ultra“, plačiau apžvalgoje.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Paieška apibrėžiant ir dirbtinis intelektas redaguojant nuotraukas


Nesinaudoju dirbtiniu intelekto funkcijoms tiek daug, kiek galėčiau. Dabar jis visur, o su naujuoju „Galaxy“ juo tapo dar paprasčiau naudotis. Patraukliausia funkcija – paieška apibrėžiant. Užtenka telefone apibrėžti norimą daiktą ir visa informacija iškart pateikiama. Patiks visiems, kurie nori sužinoti, kur galima įsigyti norimą daiktą ir kiek jis kainuoja. Galima tiesiog nufotografuoti, apibrėžti ir „Google“ pateikia reikalingą informaciją.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Redaguojant nuotraukas taip pat galima pasinaudoti dirbtinio intelekto funkcijomis. Pasirinkus norimą nuotrauką, reikia paspausti DI ikonėlę, tada galėsite ištrinti ar padidinti norimą objektą. „Samsung“ tai vadina dirbtiniu intelektu, kai kitos redagavimo programėlės tai turi pakankamai seniai ir tą daro geriau nei „Galaxy AI“. Gal dirbtinio intelekto funkcijos turi prisitaikyti prie vartotojo įpročių ir labiau patobulėti. Gal po atnaujinimų situacija pasikeis, tačiau pirminė patirtis redaguojant nuotraukas nėra džiuginanti.

Kamera gera, bet ne geriausia


Mano didžiausias dėmesys testuojant išmaniuosius išlieka kamerai. Kiekvienais metais nuotraukos ir filmavimo kokybė vis tobulėja ir artėja prie profesionalių kamerų kokybės. Savo darbe filmavimui vis dažniau naudoju tik išmanųjį telefoną, nes kokybės tikrai pakanka. „Samsung Galaxy S23 Ultra“ praėjusiais metais buvo pagrindinis įrankis tam, nes 10 kartų priartinimas arba 230mm teleobjektyvo kamera vis dar geriausia, ką esu bandęs. Tačiau situacija keičiasi labai greitai.

Samsung Galaxy S24 Ultra

„Samsung“ atsisako savo išskirtinumo ir pasiūlo tai, ką turi ir konkurentai. „iPhone 15 Pro Max“ dabar turi 5 kartų optinį priartinimą kaip ir „Samsung Galaxy S24 Ultra“. Visiškai netrukus ir kitas „Android“ konkurentas pasiūlys labai įdomią kamerų sistemą. Jei teleobjektyvo kamera jums, kaip ir man, aktuali, tai pasirinkimas bus kur kas sudėtingesnis.

Remiantis „DxOmark“ specialistų vertinimu, „Samsung Galaxy S24 Ultra“ nusileidžia pagrindiniams kinų flagmanams bei „iPhone 15 Pro Max“ ar „Google Pixel 8 Pro“ (gaila, kad šio flagmano prekyba Lietuvoje ne oficiali) ir šiuo metu užima tik 18 vietą. Jei šie specialistai neįtikina, palyginimų kaip fotografuoja ir filmuoja „Samsung Galaxy S24 Ultra“ „Youtube“ platformoje labai daug, todėl galite patys įvertinti, patinka ar ne „Samsung“ rezultatas.

Samsung Galaxy S24 Ultra
Mano vertinimu, dar nėra tokio išmaniojo telefono, kurio kamera visose situacijose būtų geriausia. Jau daug metų išbandau beveik visus mūsų rinkoje pasirodančius flagmanus, o „Samsung“ kameros universalumas man patinka. Net 4 kameros visoms situacijoms. Vertinant techninius parametrus, „Galaxy S24 Ultra“ pasikeitė tik viena teleobjektyvo kamera, lyginant su „S23 Ultra“. Rezultatas dienos metu puikus, spalvos kiek skiriasi, bet labai didelio skirtumo nėra, ir jei jūsų kišenėje „Galaxy S23 Ultra“, atsinaujinti nerekomenduoju. Jei naudojatės senesniu „Samsung“ flagmanu, tai skirtumą tikrai pajausite.

Tiems, kurie nori maksimalios nuotraukų kokybės, patarčiau parsisiųsti „Expert Raw“ fotografavimo programėlę. Šioje programėlėje galima pasirinkti fotografuoti 12MP, 24MP ar 50MP raiška „RAW“ formatu. Tik tokią nuotrauką vėliau reikia redaguoti, tačiau galutinis rezultatas žymiai geresnis.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Taip pat svarbu turėti „Camera Assistant“ programėlę, kuri leidžia pasirinkti daugiau kameros nustatymų. Pradėjus naudotis „Samsung“ kameros programėle, galima rinktis siūlomus trumpinius: itin plataus kampo, pagrindinę, trijų ar penkių kartų priartinimus. „Camera Assistant“ leidžia pridėti dar keletą priartinimo trumpinių, kurie fotografuojant suteikia dar daugiau universalumo, o kokybė išlieka puiki. Nežinau kodėl „Samsung“ neleidžia to daryti įprastai kameros nustatymuose, o reikia siųstis papildomą programėlę, kuri turi daugiau nustatymų.

Man dar užkliuvo naktinė fotografija. Spalvų balansas tikrai ne idealus ir lyginant su „iPhone 15 Pro Max“ trūksta natūralumo. Tačiau žinau, kad su sistemos atnaujinimais situacija labai pagerėja, todėl reikia sulaukti patobulinimų.

Pagaliau 4K 120 kadrų per sekundę filmavimas sulėtintai


Mėgstantiems telefonu kurti vaizdo turinį, „Samsung Galaxy S24 Ultra“ dabar jau gali filmuoti 4K 120 kadrų per sekundę sulėtintai. Tiesa, su tam tikrais apribojimais. Pasirinkus „sulėtintas vaizdas“ filmavimą, vaizdas iškart sulėtinamas ir veikia tik pagrindinė kamera. Jei vėliau norite redaguoti, galima filmuoti profesionaliu režimu, kur galėsite naudoti ne tik pagrindinę, bet ir itin plataus kampo kameras. Vaizdo stabilizacija neveikia filmuojant šiuo formatu, todėl trikojis ar stabilizatorius nepamaišytų.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Apskritai, pati filmavimo kokybė naujuoju „Samsung Galaxy S24 Ultra“ tikrai gera. Rekomenduočiau dažniau rinktis „profesionalus filmavimas“ režimą, kur galima pasirinkti norimus nustatymus. Aktualu, kai filmuoji viduje ir gali rankiniu būdu nustatyti spalvos balansą, nes automatinis gali keistis judant.

Patinka tai, kad vaizdo stabilizacija filmuojant visomis „Galaxy S24 Ultra“ kameromis išties puiki. Net filmuojant su 5 kartų optiniu priartinimu iš rankų, vaizdas išlieka labai stabilus.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Pabaigai


Gaila, bet „Galaxy S24 Ultra“ skirtumų su praėjusių metų „Samsung“ flagmanu ne tiek jau ir daug. Pasigedau labiau matomo vizualinio pasikeitimo lyginant su „Galaxy S23 Ultra“ ar net „Galaxy S22 Ultra“. Dizainas beveik identiškas, išskyrus titaninį korpusą. Man labai patiko praėjusių metų „Samsung S23“ serija, kuri ištaisė visas „S22“ serijos klaidas: geresnė vaizdo stabilizacija, ilgai tarnaujanti baterija ir 230mm teleobjektyvo kamera „S23 Ultra“ modelyje. Žinoma, tai yra mano nuomonė ir vertinimas, todėl jūsų asmeninė patirtis gali būti visai kita.

Samsung Galaxy S24 Ultra
„Samsung Galaxy S24 Ultra“ išties puikus flagmanas ir turi keletą patobulinimų. Labiausiai vilioja dirbtinio intelekto funkcijos, kurioms, mano vertinimu, dar yra kur tobulėti. Net septyneri metai sistemos ir saugumo atnaujinimų, todėl jei jūs mėgstate naudotis vienu išmaniuoju labai, labai ilgai, tai „Galaxy S24 Ultra“ kaip tik jums. Galima, žinoma, rinktis ir „S24“ ar „S24+“ jei „Ultra“ yra per didelis ar kaina (nuo 1449 eurų) netinka. Visada geriausia rinktis tą, kuris patinka.