Nors įdomiausias išlieka „Galaxy S23 Ultra“, tačiau nesinaudojantiems „S Pen“ rašikliu bei norintiems sutaupyti „Samsung Galaxy S23+“ yra labai patrauklus pasirinkimas. Pasikeitęs dizainas, atnaujinta kamera, o svarbiausia – „Snapdragon 8 Gen 2“ procesorius ir mūsų rinkai.

Neabejoju, kad kiekvieno iš jūsų asmeninė patirtis naudojantis išmaniuoju skiriasi nuo mano. Aš stengiuosi maksimaliai per trumpą laiką išbandyti kameros galimybes ir parodyti nuotraukų bei filmavimo kokybę, todėl čia mano asmeninė nuomonė ir keletas pastabų išbandžius „Samsung Galaxy S23+“. Galiu pasakyti, kad „Samsung“ kameros rezultatas ir vėl džiugina, o išmokus naudotis „Expert RAW“ programėle, iš nuotraukų galėsite daryti plakatus.

Samsung Galaxy S23+

Geriausia nuotraukų kokybė – su „Expert Raw“ programėle

Jei palyginsime „Samsung Galaxy S23+“ techninius kameros duomenis su praėjusių metų „Galaxy S22+“, tai skirtumų labai mažai. Trys kameros nugarėlėje – 50MP pagrindinė, 10MP teleobjektyvo (trys kartai optinis priartinimas) ir itin plataus kampo 12MP kaip ir „Galaxy S22+“ modelyje. Tik priekinė kamera dabar jau 12MP vietoj 10MP. Tačiau galutinis rezultatas, mano vertinimu, atrodo išties puikiai.

Samsung Galaxy S23+

Tiems, kurie įpratę naudotis „iPhone“ išmaniaisiais, tikriausiai „Samsung“ telefonu darytos nuotraukos niekada neatrodys patrauklios. Nors ir labai panašiai fotografuoja dauguma naujausių flagmanų, išskirti galėčiau spalvų balansą bei automatinį HDR.

Man asmeniškai „Samsung Galaxy S23+“ patiko labiau ne tik pati kameros programėlė, bet ir nuotraukos, lyginant su „iPhone 13 Pro“ ar „iPhone 14 Pro“ (žiūrėti video). fotografuojant „iPhone“ išmaniuoju telefonu ne visada tinkamai suveikia „auto HDR“ funkcija. Su „Galaxy S23+“ dažniausiai nuotrauka pavykdavo iš pirmo karto.

Patinka ir tai, kad dauguma „Android“ išmaniųjų turi rankinius nustatymus, o „Samsung“ telefone „Expert RAW“ rekomenduoju visiems šio telefono savininkams. Dabar ja galima naudotis ir pagrindinėje kameros programėlėje, ją reikia parsisiųsti. Daugumai užtenka tiesiog „auto“ režimo, kuris „Samsung Galaxy S23+“ išties puikus, tačiau rekomenduoju išbandyti ir rankinius nustatymus

Nustebino tai, kad fotografuojant „Expert RAW“ programėle ir 50MP raiška nuotraukos dydis dažnai viršijo 100MB. Jau galvojau, kad „iPhone 14 Pro“ nuotraukos su 48MP užima daug, bet ir čia „Samsung“ pranoko – kartais net 170MB užima viena nuotrauka. Gerai, kad galima rintis 512GB vidinės atminties „S23+“.

Pasirinkus maksimalią raišką, galima naudoti tik pagrindinę kamerą. Fotografuoti su teleobjektyvo ir itin plataus kampo kameromis leidžiama tik su 12MP raiška.

Samsung Galaxy S23+

„Samsung Galaxy S23+“ siūlo papildomų režimų, tačiau aš apsiriboju tik keliais – nakties, portreto arba rankiniais nustatymais. Tiems kas nori išbandyti astro fotografiją, tai gali padaryti tik su „Expert RAW“ programėle. Rekomenduotina turėti trikojį ir sulaukti mažiau debesuotų naktų. Vasaros naktimis tikrai bus galima pasidaryti puikių nuotraukų.

Samsung Galaxy S23+

Automatinis filmavimas ir 8K raiška – ne geriausias pasirinkimas

Nors „Samsung Galaxy S23+“ maksimali filmavimo raiška net 8K iki 30 kadrų per sekundę, tačiau taip sužavėtas kaip nuotraukomis nelikau. Labiausiai užkliuvo skirtumas filmuojant automatiniais arba rankiniais nustatymais. Taip, visada paprasčiau išsitraukti telefoną ir filmuoti, negalvojant apie jokius nustatymus, tačiau norintiems kokybiško vaizdo, geriau rinktis profesionalaus filmavimo funkciją.

Samsung Galaxy S23+

Mano vertinimu, geriausia filmavimo kokybė pasiekiama tik su pagrindine kamera. Itin plataus kampo ir teleobjektyvo kameros rezultatas kažkoks labai „skaitmeninis“. Visgi, kiek esu bandęs „Samsung“ išmaniųjų, situacija pagerėja su atnaujinimais, todėl tikėtina, kad tiek nuotraukų, tiek filmavimo kokybė turėtų pagerėti. Kol sulauksit atnaujinimo, geriau išbandyti „profesionalus filmavimas“ funkciją. Vaizdas atrodo kur kas realistiškiau ir kokybiškiau.

Tiems, kuriems filmuojant labai dreba rankos, galima rinktis itin stabilaus filmavimo funkciją. Nors, mano vertinimu, ir įprasta vaizdo stabilizacija pakankamai gera, tačiau jei nuspręsite bėgioti filmuojant, itin stabili funkcija nepamaišys. Svarbu paminėti, kad tuomet maksimali palaikoma raiška tik 2K iki 60 kadrų per sekundę.

Samsung Galaxy S23+

Geriausia kokybė filmuojant telefonu, mano manymu, vis dar 4K. Nors FullHD raiška filmuojant telefone vaizdas atrodo gerai, kompiuterio ar kitame didesniame ekrane labai jaučiasi skirtumas. Nepatiko ir tai, kad itin plataus kampo kamera neturi automatinio fokusavimo. Nors kompanija giriasi, kad galima filmuoti 8K raiška, aš dar vargiai randu, kur galėčiau tokį vaizdo įrašą panaudoti. Kur kas praktiškiau man būtų 4K 120 kadrų per sekundę filmavimas sulėtintai.

Dvi paskyros ir daug vietos užimantys sistemos failai

Svarbu žinoti, kad pradėjus naudotis „Samsung“ išmaniuoju, reikia prijungti ne tik „Google“, bet ir „Samsung“ paskyras. Nepatiko tai, kad tik įjungus „Samsung Galaxy S23+“ sistemos failai jau išnaudojo 57GB vidinės atminties. Palyginimui, „Google Pixel 7 Pro“ – 18GB sistema, „Sony Xperia 1 IV“ – 27GB, „Asus Zenfone 9“ – apie 21GB, todėl renkantis „Samsung“ geriau rinktis didesnės talpos, jei norėsite daug fotografuoti, filmuoti ar atsisiųsti žaidimų.

Samsung Galaxy S23+

Taip pat reiktų pagalvoti ir apie mokamas programėles. Jei sugalvosite įsigyti ją iš „Samsung“ programėlių parduotuvės, tai pakeitus išmanųjį į kitos kompanijos gaminį, vėl gali tekti susimokėti iš naujo „Google Play“. Tokia situacija atsitiko man su „LumaFusion“ video redagavimo programėle.

Pirkau ją iš „Google“, tačiau „Samsung“ parduotuvėje reikia atnaujinti. Deja, to padaryti nepavyko. Reikėjo programėlę ištrinti ir vėl įdiegti iš „Samsung“ parduotuvės, tačiau už ją vėl reikia susimokėti. Neaišku, ar tai priežastis, kodėl ši programėle kartais stringa naudojant „Samsung“ įrenginį, nes papildomai mokėti nesinori.

Samsung Galaxy S23+

Apibendrinimas

Nepaisant kelių trūkumų, „Samsung Galaxy S23+“ tikrai puikus šių metų flagmanas. Pagrindiniai privalumai man: „Snadragon 8 Gen 2“ procesorius, „Gorilla Glass Victus 2“ ekrano apsauga, ilgai tarnaujanti baterija, puiki nuotraukų kokybė, apsauga nuo dulkių ir vandens.

Nepatiko daug vietos užimantys sistemos failai, darbinė atmintis 8GB RAM bei įkrovimo greitis, siekiantis tik 45W.

„Samsung Galaxy S23+“ kaina 256GB vidinės atminties be nuolaidos 1209 eurai. Grąžinant seną įrenginį galima gauti papildomą nuolaidą. Pagrindiniai konkurentai: „OnePlus 11“ arba „Xiaomi 13“.