Jau bene dešimtmetį turiu mažą kišenėje telpantį nešiojamą projektoriuką, kadaise kainavusį gal kelis šimtus litų. Jis sveria porą šimtų gramų, ir yra blogas visais atžvilgiais. Vaizdas itin mažas ir itin blankus, įžiūrimas tik tamsoje, baterija laiko iki valandos, o garsiakalbį verčiau visai nutildyti, nes garsas primena tylų įkyrų šnypštimą.

Nepaisant to, esu patyręs su juo ir smagaus laiko – sumeistravau „keturi viename“ prietaisą, kurį sudarė dar „Raspberry Pi“ kompiuteris, konsolės pultelis, išorinė sujungti ir susukti su tvirtinimo juosta. Rankose laikant buvo galima žaisti arkadinius retro žaidimus, pvz., „Super Mario“, vaizdą pačiam nukreipiant į bet kurią sieną, be jokių laidų. Tai buvo mėgėjiška, bet smagu.

Šių metų pradžioje pasirodė „Freestyle“ už stulbinančius 999 eurus. Iškart pamaniau, kad turiu jį išbandyti. Galbūt jau nebereikės nieko konstruotis pačiam – prisijungsi prie šio išmanaus prietaiso XBOX pultelį, atsisiųti šią aplikaciją ir transliuosi vaizdo žaidimus iš debesies?

Nė neskaitęs specifikacijų, susidariau galvoje vaizdinį, prisikūriau svajonių, kam tokį prietaisą galėčiau naudoti. Proga pasitaikė kaip tik dabar, kai įrenginys jau atpigęs bent penktadaliu.

Tik deja, gal mano lūkesčiai buvo per aukšti.