Blue Bridge MSP“ Naudotojų aptarnavimo skyriaus vadovas Arūnas Stonys pastebi, kad darbui įsigijus nešiojamąjį kompiuterį, kuris skirtas namų vartotojams, jau po poros metų būna išlūžę vyriai, skilę korpusai, o detalių pakeitimui paprasčiausiai nebūna, nes namų vartotojų kompiuterių palaikymas gerokai trumpesnis.

Jis atskleidė ir kokį kompiuterį darbui naudoja pats ir kokį rekomenduotų rinktis darbui.

Didžgalvis prioritetą teiktų tvirtam ir patikimam kompiuteriui

Fotomenininkas A. Didžgalvis LOGIN.LT pripažino, kad naudoja verslo klasės senesnį „Lenovo Thinkpad“ serijos kompiuterį. Jis paaiškina paprastai – darbe turi garantuoti, kad darbo rezultatai bus laiku, įsipareigojimai bus užtikrinti.

„Nepatikėsite, bet mano paties kompiuteris yra iš 2015 metų ir atlieka viską puikiai. O žinote, kad IT srityje 7 metai yra labai daug“, – kalbėjo fotomenininkas

Jis išdavė ir paslaptį, kad pats optimizuoja kompiuterį, kad šis veiktų geriau: pasirenka programinę įrangą, kuri jo neapkrautų, pvz., PDF failams „SumatraPDF“, interneto naršyklė – „Vivaldi“, vaizdų peržiūros programa – VLC ir t.t. Geru žodžiu paminėjo netgi dar anksčiau naudotą „senolį“ kompiuterį „Lenovo Thinkpad X200“.

Feisbuke fotografas įvertino, kuo skiriasi profesionalus nešiojamasis kompiuteris nuo buitinio.

„Galima būtų nusipirkt bet kuriame prekybos centre už 300 eurų kompiuterį su nauju procesoriumi, šiuolaikiniu dizainu ir nauja operacine sistema. Kame, vis dėlto, yra skirtumas? Visų pirma, korpusas – pas buitinius jis braižosi, lankstosi, lūžinėja. Paimk kompiuterį už ekrano šono, dažnai sulinks nuo svorio. O jeigu naudosi kompą judančiam transporte, tai ekranas kalatosis taip, kad teksto neįskaitysi. Paties ekrano geba tokia, kad vos tilptų „Starto“ mygtuko pasirinkimai. Disko vietos užtenka tam, kad būtų operacinė sistema ir dar truputį liktų. Procesorius – stambaus skaičiaus, bet natūroj lėtas“, – dėstė A. Didžgalvis.

Jis pastebi, kad profesionalių kompiuterių, tokių kaip „Lenovo“ T/X/P serijos, HP „EliteBook“, „Dell Latidude“, „Fujitsu Lifebook“ ir pan., pradinės kainos gerokai didesnės, jos prasideda nuo maždaug 1000 eurų, o geriausia komplektacija gali atsieiti ir 3 tūkst. eurų ar daugiau.

„Bet jų ir savybės visai kitos. Patvarus, stabilus korpusas, kuriam nebaisūs kritimai ar kokia dulksna. Naujausias terabaitinis SSD, norint galima mostelt dar vieną M2 kaupiklį. Ekranas nesilanksto/nedreba“, – dėsto A. Didžgalvis.