Asmeniškai išmaniojo laikrodžio iki šiol nenešiojau. Dar apie 2015-2017 metus, išbandęs pirmosios kartos išmaniuosius laikrodžius ir apyrankes, nusprendžiau, kad iš jų daugiau vargo nei naudos, o ir atrodydavo dažnai klaikiai. Pažaidžiau su keliais modeliais, atsibosdavo, išblėsdavo naujumo faktorius, išsikraudavo – taip ir likdavo visam laikui stalčiuje rinkti dulkes. Tiesiog ne man kasdien krauti, jei nejaučiu realios funkcijų naudos.

Tad metai ėjo, laikrodžio neturėjau.

Po pirmųjų išmaniųjų laikrodžių modelių ėjo antri, treti, ketvirti, o „Apple iWatch“ jau ir 7 karta.

„Huawei Watch 3 Pro“ ant mano stalo atsirado nei prašytas, nei lauktas. Atsirado atneštas atstovų.

Iškart prisipažinsiu, suprantu, kad Vakaruose „Huawei“ pavadinimas siejamas su galimomis rizikomis dėl asmeninių duomenų rinkimo ar šnipinėjimo. Vien to pakanka laikrodžio niekam nerekomenduoti – dėl to nenorėjau šio laikrodžio nė apžvelginėti.

Bet taip jau sutapo, kad norėjau asmeniškai pasitikrinti – ar išmanieji laikrodžiai patobulėjo tiek, kad juos būtų verta segėti? Va, guli daiktas, kuris kainuoja virš trijų šimtų eurų, juk kažką turėtų sugebėti? Jei išmaniųjų laikrodžių vertę man sugebėtų įrodyti „Huawei“, tikriausiai galėtų įrodyti ir bet kas kitas?