Ką galima nuveikti su „AirPods“, kol jūsų „iPhone“ yra kišenėje?

„AirPods“ ausinės siūlo kelias funkcijas, kurias galite naudoti net neišėmę telefono iš kišenės, krepšio ar kuprinės. Aišku, ausinės prieš tai jau turi būti suporuotos su jūsų įrenginiu.

Pagrindinės ausinių naudojimo funkcijos slypi „AirPods“ kojelės korpuse (angl. stem), kuris yra jautrus paspaudimams. Priklausomai nuo to, kiek kartų, kiek ilgai ar kuriuo metu paspausite, galėsite naudotis skirtingomis įrenginio funkcijomis.

  • Vieną kartą paspaudami „AirPods Pro“ arba trečios kartos „AirPods“ kojelės korpusą galėsite sustabdyti arba vėl pradėti garso takelio grojimą;
  • Paspaudę dukart galėsite praleisti garso takelį ir pereiti prie kitos dainos;
  • Paspaudę triskart, galėsite sugrįžti atgal;
  • Jei paspaustumėte ir palaikytumėte kojelės korpusą, galėtumėte rinktis tarp „Active Noice Cancellation“ ir „Transparency“ režimų.

Deja, kol kas „AirPods Pro“ ar trečios kartos „AirPods“ neturi funkcijos, kuri leistų su paspaudimais kontroliuoti ausinių grojimo garsą – tai turėsite padaryti patys, per įrenginį, kuriame klausotės, arba paprašydami „Siri“ pagarsinti arba patylinti garso takelį.

Jei turite „AirPods Max“ arba „Apple Watch“, kontroliuoti garso stiprumą yra kiek lengviau – tereikia naudoti ant įrenginių esantį ratuką.

„AirPods“ įrenginių kojelės korpusų funkcijos taip pat gali pasitarnauti ir kituose scenarijuose, pavyzdžiui, kai norite atsiliepti ar nutraukti skambutį, tačiau nenorite iš kišenės išsiiminėti telefono. Tai galite padaryti paspaudę ausinės korpusą.

Ausinių korpuso funkcijos gali pasitarnauti ir tada, kai „Siri“ pradėjo jus erzinti skaitydama į telefoną ateinančius pranešimus. Norėdami ją nutraukti, galite vieną kartą spustelti ausinių kojelės korpusą.

Kaip sužinoti, kas jums skambina, nepažiūrėjus į telefoną?

iPhone“ nustatymuose galima pasirinkti funkciją, kuri leistų „Siri“ pranešti jums, kokių skambučių sulaukiate, nepažiūrint į įrenginio ekraną.

Norint tai padaryti, reikėtų nueiti į telefono nustatymus >>