Genų inžinerija – vienas iš didžiausių XX a. laimėjimų, išsprendžiantis daug globalinių problemų. Viena iš jų – aprūpinti maistu badaujančias šalis ir pagerinti maisto kokybę. Genų inžinerija leidžia pagerinti maisto produktų skonį, sudėtį, užtikrinti ilgaamžiškumą, sumažinti alergines maisto savybes, padidinti vitaminų ir mineralų kiekį maiste. Tad tai suteikia galimybę keisti produktą taip, kaip mes norime.

Genetiškai modifikuotas maistas – maisto produktai iš genetiškai modifikuotų organizmų – augalų, gyvūnų ar mikroorganizmų rinkoje pasirodė 1996 metais. Populiariausi tokie maisto produktai kaip sojos pupelės, kukurūzai, rapsai. Net apie 90 proc. JAV parduodamos sojos, rapsų ir kukurūzų yra genetiškai modifikuoti, ir net apie 80 proc. JAV pagamintų maisto produktų turi bent vieną genetiškai modifikuotą ingredientą. Tačiau kol kas niekas negali 100 proc. garantuoti, kad genetiškai modifikuoti produktai nepakenks juos vartojančiam žmogui.

Taip pat egzistuoja prielaida, kad suvalgius genetiškai modifikuotų maisto produktų gali pasikeisti ir