„Darbuotojų švietimas ir mokymai privalo tapti kiekvienos organizacijos kasmetine rutinine veikla. Naujoji NKSC mokymų platforma organizacijoms suteiks galimybę greitai ir lanksčiai apmokyti didesnį darbuotojų skaičių bei taip sustiprinti bendrą savo atsparumą kibernetinėms grėsmėms“, – išplatintame pranešime cituojamas NKSC direktorius Liudas Ališauskas.

Liudas Ališauskas

Kaip pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), nemokamoje nuotolinėje NKSC platformoje esančius Kibernetinės higienos mokymus šiuo metu sudaro devynios temos. Jos apima svarbiausias saugaus darbo skaitmeninėje erdvėje rekomendacijas ir supažindina su dažniausiai pasitaikančiomis kibernetinėmis grėsmėmis.

Kursų dalyviams, pasak ministerijos, bus pateikti pavyzdžiai, kaip saugiai sudaryti ir naudoti slaptažodžius, užtikrinti savo mobiliųjų įrenginių saugumą, saugiai dirbti iš namų.

Mokymų metu jie taip pat susipažins su šiuo metu populiariais sukčiavimo metodais – internetiniu sukčiavimu siekiant išvilioti jautrius duomenis, sukčiavimu siunčiant trumpąsias žinutes, sukčiavimu telefonu bei vis dažniau naudojamu duomenis šifruojančiu ir išpirkos reikalaujančiu kenkėjišku kodu.

Planuojama, kad 2024 metais nuotolinius Kibernetinės higienos mokymus pabaigs apie 10 tūkst. klausytojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją