Nors „Tildė“, dirbanti visose trijose Baltijos šalyse, pradėjo nuo mašininių vertimų technologijos plėtojimo, vis daugiau dėmesio šiuo metu yra skiriama šnekos atpažinimo ir balso sintezei.

Naujausias įmonės projektas – virtualus susitikimų asistentas. „Tildės“ direktorė Renata Špukienė LOGIN pasakoja, kad tai būtų pirmasis virtualusis susitikimų robotas lietuvių kalba. Juo siekiama palengvinti susitikimų organizavimą ir valdymą.

„Susitikimus bus galima patikėti chat bot‘ui, kuris galės surasti tinkamą laiką visiems dalyviams, išsiųsti kvietimus, suderinti datas susitikimams. Kai vyks susitikimai, technologija galės juos įrašyti, vėliau medžiagą iš vaizdo paversti į tekstą. Šioje vietoje pradeda dirbti antroji kalbinė technologija – šnekos atpažinimas. Iš tekstų robotas galės sugeneruoti protokolą, išsiųsti jį visiems susitikimo dalyviams, kad jie turėtų užrašus, kurie galėtų būti verčiami ir į kitas kalbas. Čia prisideda ir trečioji technologija – mašininis vertimas“, – apie projektą pasakoja „Tildės“ direktorė.

R. Špukienės teigimu, šiuo metu prie projekto dirbama jau vienerius metus, jis yra įpusėjęs. Įmonė įsipareigojusi iki šių metų pabaigos parengti prototipą, tačiau į rinką šį virtualų susitikimų asistentą planuojama išleisti kitų metų pirmoje pusėje.