„GreenTech Hub“ veikla apims tris pagrindines sritis – inovacijų paramos paslaugas, žaliųjų technologijų bei skaitmeninimo sprendimų plėtros skatinimą ir tarptautinės tinklaveikos vystymą bei palaikymą žaliosios ekonomikos srityse.

„Jau kas ketvirta įmonė Lietuvoje taiko įvairias aplinkosaugines inovacijas. Šis skaičius turi tik augti. Mūsų tikslas – iki 2050 m. pereiti prie žiedinės ekonomikos ir tapti visiškai neutralia klimatui valstybe. Būtent šios transformacijos ir sieks „GreenTech Hub“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„GreenTech Hub“ komandos užduotis ir yra prisidėti prie žaliosios ekonomikos progreso, koncentruojantis į didžiausią poveikį turinčias technologines bei politines priemones, skatinant spartesnę žaliųjų inovacijų plėtrą.

Inovacijų agentūros naujas padalinys ne tik vieno langelio principu teiks konsultacijas ir kitas paslaugas verslui, bet ir koncentruosis į verslo ir visuomenės sąmoningumo ugdymą tvarumo srityje. Taip pat skatins Lietuvos įmonių bei mokslo ir studijų institucijų įsitraukimą į tikslinius tarptautinius tinklus, orientuotus į žaliąsias inovacijas.

„Sieksime suteikti naują postūmį Lietuvos žaliųjų inovacijų sektoriui ir paskatinti verslą labiau įsitraukti į šią sritį. Vieno langelio principu teikiamos konsultacijos padės įmonėms perprasti ir geriau pasiruošti reguliaciniams pokyčiams bei pasinaudoti žiediškumo ir žaliųjų sprendimų sritims skirtu Europos Sąjungos ir mūsų valstybės finansavimu. Žaliajai ekonomikai jau skirta net 268 mln. eurų investicijų, mūsų uždavinys – užtikrinti, kad įmonės aktyviai naudotųsi turimomis galimybėmis, kurtų ir diegtų žaliąsias inovacijas“, – sako Inovacijų agentūros „GreenTech Hub“ vadovė Teresė Škutaitė.

Anot jos, ne mažiau svarbi užduotis yra ugdyti visos visuomenės sąmoningumą tvarumo srityje, akcentuojant žiedinės ekonomikos principų ir žaliųjų inovacijų poreikio svarbą.

„Puikiai suvokiame ir tai, kad šiandieniniai ekologiniai iššūkiai yra globalūs, todėl norint juos įveikti reikalingas tarptautinis bendradarbiavimas, kuris Lietuvos įmonėms gali atverti daugiau galimybių. Tad didelį dėmesį skirsime tinklaveikos skatinimui ir mūsų šalies įsijungimui į tarptautines vertės grandines“, – sako T. Škutaitė.