Oficialiai CES prasidės sausio 5 dieną, tačiau spaudos konferencijos – ir naujienų pristatymai – pradedami skelbti dvi dienas prieš tai, nuo sausio 3 d.

Elektrinis transportas bus viena didžiausių temų.

„Tikėkitės didelių naujienų, įskaitant pranešimus iš BMW ir „Stellantis“ (automobilių gamintoja). Lustų gamintojai kaip „Qualcomm“ ir AMD visuomet turi ką parodyti automobilių pramonės srityje“, – apžvelgia „TechCrunch“ įrangos redaktorius Brianas Heateris.

Apžvelgęs savo paštą ir kvietimus, jis vertina, kad robotika šiemet bus didelė tema. „Hyundai“, tikimasi, savo pranešime trins ribas tarp automobilių, mobilumo ir robotikos. Nors didelės kompanijos mėgsta pasipuikuoti prašmatniais robotais, dažnai tai niekur neprivesdavo, tad nėra aišku, ar šiemet bus pademonstruota didelių proveržių.

Naujas išmaniųjų namų standartas – „Matter“. Pastaruoju metu ne sykį girdėta, kad išmaniųjų namų asistentams, tokiems kaip „Amazon Alexa“, nesiseka taip, kaip anksčiau tikėtasi – jie nepateisino nei kompanijų, nei vartotojų lūkesčių. Tačiau CES parodoje daug tikimasi iš „Matter“ – tau naujausias standartas, kurį palaiko ir „Amazon“, ir „Apple“, ir „Google“, ir kiti išmaniųjų namų sistemų siūlytojai. Šis standartas per pastaruosius kelis mėnesius išties pradėjo stiprėti – CES gali parodyti ateitį, kaip skirtingi namų sprendimai galėtų integruotis į vieną ekraną, rašo „TechCrunch“.

Entuziazmo neslepia ir kiti leidiniai. Tikimasi, kad „Matter“ pataps realiu judėjimu ir sulaužys atskirų kompanijų pastatytas sienas aplink savo ekosistemas, vartotojai galės be vargo derinti skirtingus prekių ženklus, o juos kontroliuoti per pamėgtą pasirinktą platformą.

Gamintojai, tikėtina, pristatys ir naujų „Matter“ palaikančių produktų, nuo termostatų, durų spynų, apsaugos jutiklių, užuolaidų valdiklių, iki išmaniųjų namų pagalbininkų, tokių kaip robotai siurbliai. Taipogi, tikėtina, senesni prietaisai gali gauti atnaujinimus, kurie pridės „Matter“ palaikymą.
Technologijų paroda CES

Nešiojami prietaisai – kaip ir kasmet, sulauks daug laimės CES 2023. „Oura“ sėkmė išpopuliarino išmaniuosius žiedus. Tačiau didieji žaidėjai, tokie kaip „Google“, „Samsung“ ar „Apple“ dabar įprastai skelbia savo atskirus renginius, nesusietus su konferencija. CES galės pasinaudoti mažesnės įmonės gauti daugiau dėmesio. Kompanijos, tikėtina, dar daugiau dėmesio telks į sveikatos duomenų sekimą ir stebėjimą.

CES yra ir naujausių televizorių šventovė. LG ne per seniausiai paskelbė apie naujos technologijos MLA OLED panelių gamybą 2024 metais – specialių mikrolęšių sluoksnis padidins šviesumą iki 20 procentų, o taip pat padidins ir efektyvumą. Taip pat laukiama, kad kompanijos turėtų pasiūlyti naujų QD-OLED televizorių modelių, kurie turės fantastišką spalvų atkūrimą ir begalinį kontrastą. Ši technologija debiutavo tik 2022 metais, ir kol kas vartotojai galėjo rinktis vos iš kelių televizorių ir monitorių modelių – viliamasi, kad 2023 m. pasirinkimas augs.

Televizorių kompanijos jau anksčiau bandė „stumti“ didesnės 8K raiškos televizorių naratyvą, tačiau jie kol kas labai nepaplito. Joks apžvalgininkas net ir nerekomenduoja jų pirkti – šiuo metu tai labiau išskirtiniai pažangiausi prietaisai, tačiau dėl turinio stokos negalintys pademonstruoti akivaizdaus pranašumo.

Nešiojamieji kompiuteriai. Kaip visuomet naujesni ir geresni, CES parodoje planuojama daug naujų nešiojamų kompiurių pristatymų. AMD jau užsiminė apie savo naujos kartos „Ryzen“ procesorius nešiojamiesiems įrenginiams, o iš „Intel“ tikimasi 13-os kartos procesorių mobiliųjų versijų. Staliniuose kompiuteriuose nauji procesoriai pasirodė dar 2022 m. antrą pusmetį ir pademonstravo didelį spartos ir efektyvumo prieaugį. Tad galima tikėtis, kad naujieji nešiojamieji kompiuteriai turės ilgesnį baterijos veikimo laiką.

Tikėtina, kad pamatysime didesnių ekranų – „Alienware“ ruošia 18 colių ekraną turintį nešiojamąjį kompiuterį.

Apskritai nesitikima, kad įmonės pristatytų daug naujų aukščiausios klasės kompiuterių komponentų. Mat jie pasirodė dar 2022 m. antroje pusėje – ir procesoriai, ir aukščiausios klasės vaizdo plokštės. Lustų gamintoja „Nvidia“ turės savo atskirą pranešimą, kuriame tikimasi vaizdo plokštės RTX 4070 TI pristatymo, galbūt naujų vaizdo plokščių nešiojamiesiems kompiuteriams.

Tačiau galima tikėtis kad pasirodys „PCI Express 5.0“ technologijos kietųjų diskų, kurie galėtų pasiūlyti iki dviejų kartų didesnę spartą nei 4.0 kartos – iki 13000 MB per sekundę. Pirmoji banga naujųjų M.2 sąsajos SSD diskų turėtų pasirodyti 2023 metais.

Kaip ir kasmet – virtuali ar papildyta realybė (VR). VR kasmet „turi“ sudrebinti mūsų pasaulį ir pakeisti gyvenimą, tačiau taip vis neatsitinka. Nei debiutavęs „Meta“ kūrinys „Quest Pro“ ir „HTC Vive“ pristatyams, ko gero, bus didžiausios naujienos šiemetiniame CES. Žinoma, palaipsniui virtuali realybė plinta, daugėja gamintojų, kurie varžosi dėl vietos ant mūsų veido. Nors CES mažai orientuota į žaidimus, bet „Sony“ taipogi planuoja savo spaudos konferenciją, ir tikėtina, kad pasaulis išvys „Playstation VR“ sprendimą.

Dar aibės kompanijų tebegyvena „web3“ ir kriptovaliutų dužusių vilčių likučiais – pašto dėžutes verčia naujų projektų, kurie „išspręs visas žmoniją kamuojančias problemas“, pristatymai.