Salonai užversti 5G telefonais ir yra aibės pirkėjų, norinčių patirti naujos technologijos naudą, tik komerciškai šis ryšys Lietuvoje vis dar neveikia. Nusprendėme tuo pasidomėti.

LOGIN.LT laidoje „Tele2“ technikos direktorius V. Kovzan pripažįsta – jau net ir biudžetinės klasės telefonuose 5G funkcija tampa įprastu dalyku. Viso pasaulio telefonų gamintojai diegia šią technologiją įrenginiuose. Bendrovė jau paruošusi įrangą, kad ją galėtų įjungti nedelsiant.

„Dažnių aukcionai ateina ir manau, kad per ateinantį mėnesį ar du mes gausime vieno iš dažnių aukcionų rezultatus ir matysime staigią pirmąją 5G tinklų plėtrą Lietuvoje. Kitas aukcionas dar bus metų pabaigoje“, – V. Kovzan paaiškino, kad iki šiol komerciškai 5G nepasiekiamas.

Telekomunikacijų bendrovės pasiruošimą pradėjo net ir nesulaukusios galimybės naudoti dažnių.

„Atliekame visus paruošiamuosius darbus. Pagrindindinis korinis tinklas jau paruoštas 5G startui, taipogi, mes turime užsitikrinę partnerystę su strateginiu partneriu „Nokia“, – aiškina V. Kovzan. Anot jo, vos tik bendrovė galės 5G įjungti, pradinėje fazėje tą galės padaryti be didelių investicijų: tas pats siųstuvas gali būti naudojamas ir 4G ir 5G paslaugoms teikti.