Naujoji funkcija „Tap to Pay“ leis visų dydžių JAV prekybininkams priimti mokėjimus tiesiog laikant savo „iPhone“ prie kliento „iPhone“ ar „Apple Watch“. Jis taip pat veiks su bekontaktėmis kredito ir debeto kortelėmis.

Ši funkcija, kuri bus įtraukta į būsimą „iOS“ beta versijos atnaujinimą ir bus pasiekiama tik „iPhone XS“ modeliuose, vėliau, gali padėti „Apple“pagilinti ryšius su mažmenininkais. „Apple“ teigimu, 90 proc. JAV mažmenininkų jau naudoja „Apple Pay“.

Stripe“ bus pirmoji mokėjimo platforma, siūlanti šią funkciją, o kiti prisijungs vėliau šiais metais. Mokėjimo duomenys bus apsaugoti ta pačia technologija, kuri naudojama Apple Pay, o visos operacijos bus užšifruotos.

„Bendradarbiaudami su mokėjimo platformomis, programų kūrėjais ir mokėjimo tinklais, stengiamės užtikrinti visų dydžių įmonėms – nuo individualių verslininkų iki didelių mažmenininkų – lengviau nei bet kada anksčiau priimti bekontakčius mokėjimus ir toliau plėsti savo verslą“, – sakė Jennifer Bailey. „Apple“ „Apple Pay“ ir „Apple Wallet“ viceprezidentas.

iPhone Xr

Panašu, kad naudojant naują funkciją „Apple“ tiesiogiai konkuruos su „Square“ (SQ), kuri, siūlydama įvairias mokėjimo paslaugas, įskaitant ir techninę įrangą, save pristato, kaip „įvairių dydžių pardavėjų partnere“.

„Mes nuolat ieškome naujų būdų, kaip sumažinti prekybininkų patekimo į rinką barjerą, įskaitant technologijas, leidžiančias pardavėjams priimti mokėjimus be papildomos įrangos, tačiau šiuo metu neturime ką galėtume paskelbti“, – sakė „Square“ atstovas Marcusas Torrey antradienį pareiškime „CNN Business“.

„Square“ ambicijos išsiplėtė nuo pradinių mokėjimo paslaugų. Gruodį „Square“ buvo pervadintas į „Block“, atspindint susidomėjimą kriptovaliuta ir „blockchain“ technologijomis. „Block“ taip pat siūlo „CashApp“, mobiliųjų mokėjimų paslaugą ir muzikos perdavimo paslaugą „Tidal“.