Didžiosios finansų įstaigos tiki „blockchain“ ateitimi

LOGIN dalyviai galės sudalyvauti specialiame seminare - dirbtuvėse su „Citi“ banko atstovais „Kodėl didžiosios finansų įstaigos tiki investicijos nauda į blokų grandinės technologijas“ (ang. Why Large Financial Institutions are Placing their Bets on Blockchain: A Likely Future State).

Specialioje „side event“ zonoje šias dirbtuves ves Nisha Surendran, „Citi Digital Assets“ progresyvių sprendimų vadovė. N. Surendran prieš tai vadovavo „Citi“ fondų tokenizavimo eksperimentams instituciniu lygiu patvirtintose blokų grandinėse. Be to, ji yra viena iš svarbių „Citi“ ataskaitų apie blokų grandinės masto didinimą ir metaverslą bendraautorių.

Būdama informatikos inžinierė ji itin giliai domisi technologijomis ir daugiausia dėmesio skiria privačių rinkų iššūkiams ir galimybėms juos įveikti pasitelkiant technologijas. Anksčiau ji padėjo „Citi“ komerciniam bankui plėsti veiklą Vakarų Europoje ir Izraelyje, nuo 2018 m. orientuodamasi į startuolius ir technologijų srities klientus.

Ji pasidalins savo požiūriu į tai, kaip blokų grandinės technologija gali pagerinti finansinio ir realaus turto judėjimą, atskleisdama naujus šių technologijų pritaikymo būdus ir iš to atsirandančias įspūdingas galimybes. Dirbtuvių pradžia gegužės 30 d. 13 val. specialioje LOGIN „side event“ zonoje, registuotis galite ČIA.

Aktualumo nepraradę klausimai

Nors blokų grandinės technologijų tema pastaraisiais metais buvo šiek tiek pasitraukusi į antrąjį planą kalbant apie plačiosios visuomenės dėmesį, jos aktualumas tikrai niekur nedingo. Seminare planuojama aptarti tokius klausimus, kaip kam vargintis dirbti su blokų grandinės technologijomis, kai didžioji dalis mokėjimų jau skaitmenizuoti, kas yra tokenizacija, ar blolų grandinės gali tapti visus kitus sprendimus apjungiančia technologija, kas pasikeitė per pastaruosius penkiolika metų, kokios rizikos žinomos, ką reikėtų įvertinti priimant sprendimus. „Citi“ žada pasidalinti ir įdomiausiais projektais, su kuriais jiems teko dirbti šioje srityje.

Savo įžvalgomis LOGIN festivalyje taip pat dalinsis Alexas Milleris, „Citi Global Insights“ tarptautinis produkto vadovas, kuris taip pat yra „Citi“ vykdomasis direktorius, vadovaujantis teminės analizės iniciatyvoms tokiose srityse kaip griaunamosios ((angl. disrupting) technologijos, keičiančias įprastas pinigų operacijas, tvarumas ir FinTech. Jis yra pasižymėjęs išskirtiniu darbu akcijų rinkose ir kasmetinėje „Institutional Investor“ apklausoje nuolat patenka prie užimančių aukščiausias pozicijas. LOGIN festivalyje jis skaitys pranešimą apie skaitmeninio renesanso trikdžių valdymą.

Avi Arnon, „Citi“ vyresnysis viceprezidentas, atsakingas už investicijas į rizikos kapitalą, apžvelgs ir dirbtinio intelekto įtaką finansų sektoriui. Jis prisijungė prie „Citi Ventures“ 2018 m. ir daugiausia dėmesio skiria rizikos kapitalo investicijoms. Ekspertą domina iš startuolių gaunamos pamokos apie įmones ir vartotojus bei šių įžvalgų poveikis įvairioms pramonės šakoms. Jis ieško startuolių, naudojančių duomenis ir giliąsias technologijas, kad sukurtų konkurencingai unikalius produktus.

Bankas, žinomas sprendimais sparčiai augančioms įmonėms

„Citi Commercial Bank“ siūlo pasaulinius bankininkystės sprendimus vidutinio dydžio įmonėms, siekiančioms spartaus augimo ir tarptautinės plėtros. Turėdamas platų tinklą, įvairialypius sprendimus ir didelę patirtį šioje srityje, „Citi Commercial Bank“ padeda įvairių pramonės šakų įmonėms, išgyvenančioms skirtingus gyvenimo etapus.

Bankas padeda klientams siekti pagrindinių tikslų, tokių kaip pasaulinės bankininkystės supaprastinimas, įėjimas į naujas rinkas, apyvartinio kapitalo didinimas, prekybos srautų optimizavimas, išorinių augimo lėšų pritraukimas ir laisvųjų lėšų (angl. Free cash) grąžos didinimas.

Prisijunkite prie „Citi“ festivalyje LOGIN ir susipažinkite su blokų grandinės ir technologijų, keičiančių įprastas pinigų operacijas, ateitimi, pasisemkite įžvalgų iš pramonės lyderių ir supraskite, kaip šios inovacijos gali formuoti finansinį pasaulį.

LOGIN – didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų festivalis Baltijos šalyse. Jau 18-ąjį kartą bus plačiomis akimis pažvelgta į šiuolaikinį pasaulį, technologijų pažangos sukeliamus pokyčius ir kliūtis. Įkvėpimu dalinsis tikri inovacijų pionieriai. Konferencijoje skleisis idėjos, galinčios nuvesti prie pirmojo vienaragio, o kartu žvelgsime į tai, kas laukia ateityje. Didieji šių metų LOGIN partneriai – medicinos centrai Northway, technologijų platintojas Baltijos šalyse ACC Distribution, VĮ Registrų centras, VšĮ Inovacijų agentūra, draudimo bendrovė Balcia, nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovė Realco, Šveicarijos finansinių technologijų įmonių grupė „iSun“, naujienų agentūra ELTA. LOGIN vyks gegužės 30–31 dienomis Litexpo, Vilniuje. Daugiau informacijos ČIA.