Anot konferencijos vadovo Tomo Stasiukevičiaus, vienas svarbiausių rodiklių, dėl kurio pavyksta rasti tiek panorusių tapti LOGIN partneriais – labai aiškios, laiko patikrintos konferencijos vertybės: „Esame maloniai nustebę ir jaučiamės įvertinti, kad šiemet į LOGIN partnerių gretas panoro stoti tiek technologijų ir pažangos virtuozų. Septynios turinio salės – itin solidus skaičius ir tai tik įrodo konferencijos reputaciją, svorį, bei įtaką. Čia atsiranda vietos įvairovės, sveikatos, technologinio proveržio, dirbtinio intelekto, verslo, saugumo, gyvenimo, meno ateities, mokslo, naujovių temoms ir klausimų „ar bus kokybiška? O ar bus naudinga? O ar verta?“ nei dalyviams, nei partneriams nebekyla. Mes neapsiribojame siaura tematine linija ir į gyvenimą žiūrime plačiomis, smalsiomis akimis, pasitelkdami tik tuos pranešėjus, kurie išties turi ką pasakyti. Ir taip kasmet jau aštuoniolika metų. Tam tikra prasme partnerystė su LOGIN rodo ir įmonių socialinę atsakomybę, aiškų norą, kad pažanga, mokslas, ateities vizija, visuomenei aktualios temos išvystų scenos šviesas“, – įsitikinęs T. Stasiukevičius.
Tomas Stasiukevičius

Nuo supermaisto iki sėkmingiausių verslo istorijų

„LOGIN Charged by Inovacijų agentūra“ – turinio salė, kurioje dvi dienas kalbės žmonės, apie verslo sėkmę žinantys ne tik teoriniam lygmenyje, bet sukūrę tą sėkmę savomis rankomis.

„Tokie renginiai kaip LOGIN yra vieta, kur galima dalintis idėjomis, mintimis, o mums kaip Inovacijų agentūrai labai svarbu kalbėti apie dalykus, kurių dar nėra, bet neišvengiamai bus, drąsinti talentus kurti ir inovuoti. Technologiniai, inovatyvūs verslai, ypatingai kuriantys ar vystantis technologines inovacijas, ne tik kuria pridėtinę vertę aptarnaujamiems verslams, kuria darbo vietas, moka mokesčius, bet ir vysto naujas rinkas, t.y. atlieka rinkos raidos funkciją. Tokios įmonės lemia, kas bus kuriama ir paklausu ateityje. Tokių įmonių neturėjimas valstybei reiškia visišką priklausomybę nuo užsienio tendencijų bei žemesnį ekonominį konkurencingumą“, – įsitikinęs Paulius Petrauskas, LOGIN salės partnere tapusios Inovacijų agentūros Proveržio departamento direktorius.
Paulius Petrauskas

Inovacijų agentūra tampa ne tik salės partneriais, bet ir konferencijos turinio skleidėjais, o pranešėjų gretose – sėkmingų Lietuvos verslų atstovai ir ne tik: „Kalbėsime apie dirbtinį intelektą ir kaip mus palies nauji ES reguliavimai, diskutuosime apie inovatyvaus supermaisto tendencijas, atskleisime sėkmingo eksporto subtilybes išnaudojant e-komercijos galimybes, aptarsime verslo ėjimo į JAV rinką ypatumus ir papasakosime, kokią reikšmę įmonės sėkmei turi darbuotojų ambasadorystė“, – pažada P. Petrauskas.

Konferencijos metu pristatys naujovę: tai palengvins mūsų visų kasdienybę

„LOGIN Powered by LT ID“, – taip vadinsis kita turinio salė, kurios partneriais šiemet tampa VĮ Registrų centras. „LOGIN konferencija kasmet pritraukia tūkstančius inovacijų entuziastų, kurie siekia patenkinti savo troškimą sužinoti ir pamatyti tai, kaip pasaulis atrodys rytoj. Žmonių žingeidumas ir drąsa kurti yra varomoji pažangos jėga, be kurios neįsivaizduojama jokia inovacija. LOGIN, kuri per 18-ka savo gyvavimo metų, galima sakyti, jau tapo reiškiniu, būtent ir yra ta erdvė ir tas laikotarpis metuose, kai kiekvienas galime bent akies krašteliu pažvelgti į ateitį. Registrų centras, būdamas atsakingas už pagrindinius nacionalinius duomenis ir jų pagrindu kurdamas inovatyvius sprendimus, ne tik mato prasmę, bet kartu jaučia savotišką pareigą prisidėti prie tokių renginių“, – mintimis dalinasi Registrų centro generalinis direktorius Adrijus Jusas.

A. Juso teigimu, šių metų LOGIN konferencijoje Registrų centras visuomenei pristatys savo sukurtą pažangų technologinį sprendimą – naujos kartos el. parašą ir el. spaudą LT ID. „Galimybė plačiajai visuomenei pristatyti įmonės veiklą, inovacijas ir pažangius sprendimus, o taip pat proga iš pirmų lūpų išgirsti idėjas bei pasiūlymus, kaip kasdien dar galėtume patobulėti, yra vieni iš pagrindinių motyvų, paskatinusių aktyviai prisijungti prie šių metų konferencijos.

LT ID – tai patogus, saugus ir patikimas partneris elektroninėje erdvėje, kurioje žmonės praleidžia vis daugiau laiko. Skaitmenizacijos proveržis, leidęs greitai ir patogiai pasidaryti kasdienius darbus, paskatino sukurti sprendimą, turintį aukštesnius saugumo ir patikimumo standartus. LT ID yra pripažinta kaip ES reikalavimus atitinkanti kvalifikuotų elektroninių parašų ir spaudų kūrimo priemonė, todėl su LT ID kiekvienas galime ne tik greitai ir patogiai pasinaudoti skaitmeninėmis paslaugomis, bet kartu jaustis saugiai dėl savo tapatybės elektroninėje erdvėje. Kartu tai yra sprendimas verslui patogiai ir efektyviai įveikti kasdienius iššūkius, pavyzdžiui, vienu paspaudimu pasirašyti didelį kiekį dokumentų ar sutarčių. LOGIN konferencija yra apie tai, kaip technologijos ir inovacijos gali palengvinti mūsų gyvenimą, o LT ID yra viena nedidelė Registrų centro inovacija, galinti padėti žengti didelį žingsnį skaitmeninės pažangos kelyje“, – sako Registrų centro vadovas.

Naudinga ne tik verslui, bet ir kiekvienam žmogui

„LOGIN Accelerated by iSun“ – dar viena konferencijos turinio salė, kuri šiemet prisipildys pranešimais ir naujienomis kito partnerio – Šveicarijos finansinių technologijų įmonių grupės „iSun AG“, vystančios globalius „swissmoney“ ir „GlobalPass“ produktus, – dėka.

„Šiame idėjų festivalyje kasmet susirenka naujovėmis besidomintys ir pažangiai mąstantys technologijų bei inovacijų entuziastai. Visa tai puikiai atspindi, kuo gyvena mūsų „iSun“ kompetencijų centras. Norime dalintis savo patirtimi finansinių produktų kūrime ir semtis įkvėpimo iš bendraminčių, o LOGIN tam suteikia milžiniškas galimybes.

Šių metų renginio programa kupina drąsių, žaidimo taisykles keičiančių idėjų. Džiugina, kad didelis dėmesys bus skiriamas Web3 temoms. Jos kasdien tampa vis svarbesne ir neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi, todėl projektuojant ateitį ir joje laukiančias galimybes, apie Web3 kalbėti tiesiog būtina. Renginyje ir patys skirsime tam didelį dėmesį – kalbėsime apie blokų grandinės technologijos pritaikomumą ir kitas inovacijas, kurios sukuria pridėtinę vertę tiek verslui, tiek kiekvienam iš mūsų kasdieniame gyvenime“, – sako Ieva Trinkūnaitė, „iSun AG“ įkūrėja ir vadovė.

LOGIN – didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų festivalis Baltijos šalyse. Jau 18-ąjį kartą bus plačiomis akimis pažvelgta į šiuolaikinį pasaulį, technologijų pažangos sukeliamus pokyčius ir kliūtis. Įkvėpimu dalinsis tikri inovacijų pionieriai. Konferencijoje skleisis idėjos, galinčios nuvesti prie pirmojo vienaragio, o kartu žvelgsime į tai, kas laukia ateityje. Didieji šių metų LOGIN partneriai – medicinos centrai Northway, technologijų platintojas Baltijos šalyse ACC Distribution, VĮ Registrų centras, VšĮ Inovacijų agentūra, draudimo bendrovė Balcia, nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovė Realco, Šveicarijos finansinių technologijų įmonių grupė „iSun“, naujienų agentūra ELTA. LOGIN vyks gegužės 30–31 dienomis Litexpo, Vilniuje. Daugiau informacijos ČIA.