Pirmos dienos pranešėjų gretose – nuo bioninės moters iki pasaulio grietinėlės dėmesį prikausčiusios entuziastės

Pirmąją LOGIN konferencijos dieną pranešėjų gretose dalyviai išvys pasaulį sudrebinusią „bioninę moterį“. Viktorija Modesta – Latvijoje gimusi britų dainininkė, dainų autorė, performansų menininkė, kūrybos vadovė ir modelis. Modelis su bionine koja. Moters gyvenimas išties vertas knygos, nes tai įrodymas, kad kai nori – įmanoma viskas. V. Modesta sutiko specialiai dėl LOGIN iš JAV atskristi į Lietuvą, kad apie savo istoriją gyvai papasakotų pati.

Gegužės 30-ąją ant LOGIN scenos pamatysime ir moterį, kuri savo idėja supurtė ne vieną tvarumo entuziastą, jaudinantis asmeninio gyvenimo įvykis šią pranešėją paskatino imtis pasaulinio pripažinimo sulaukusių pokyčių. Rosalie Mann yra ekologijos ir tvarumo pasaulio pokyčių epicentras – po dukros apsinuodijimo mikroplastiku Rosalie įkūrė ne pelno siekiančią organizaciją „No More Plastic“, o šiandien moters idėją palaiko ir ambasadoriauja visa eilė pasaulio įžymybių – aktorės Penelope Cruz ir Rachel Roberts, Britų karališkosios šeimos atstovė Amelie Windsor, šefas Juan Arbelaez ir daugybė kitų savo srities virtuozų.

Abi konferencijos dienas veiks atskira turinio salė, kurioje – visos svarbiausios ilgaamžiškumo naujovės: nuo technologinio proveržio medicinoje iki naujo požiūrio į nerimą, depresiją ir stresą. Pirmąją dieną Longevity salėje visame pasaulyje žinoma mokslininkė dr. Ieva Plikusienė papasakos, kaip matuosime ateities sveikatą, o mokslo patarėja, sveikatos priežiūros srities specialistė bei verslininkė, autorė dr. Sarah Schwitalla atsakys, kaip išlošti 13 papildomų metų gyvenimo be pastangų. Scenoje taip pat pasirodys kineziterapeutas ir sveikos gyvensenos specialistas Tomas Linksmuolis, ilgaamžiškumo entuziastas Artūras Samulis ir daugybė kitų pranešėjų, turinčių ką pasakyti norintiems gyventi ilgai ir sveikai.

Artūras Samulis

Neįtikėtino populiarumo visame pasaulyje sulaukusios kalbų mokymosi programėlės „Duolingo“ rinkodaros strategijas LOGIN dalyviams atskleis Zaria Parvez, o pačias naujausias tendencijas dirbtinio intelekto pasaulyje apžvelgs „AQ22“ vadovas Deividas Matačiūnas, „Idea Link“ įkūrėjas ir vadovas Rokas Jurkėnas, „Why AI“ įkūrėjas Antanas Bernatonis ir futorologas, Lrytas.lt technologijų ir mokslo redaktorius Adomas Rutkauskas. Ar dirbtinis intelektas atims darbą iš žiniasklaidos atstovų, atsakys „Black Unicorn PR“ įkūrėja Julija Jegorova.

Rokas Jurkėnas

Šeši ypatingi renginiai LOGIN erdvėse

Pirmoji konferencijos diena padovanos per 100 pranešimų ir diskusijų įvairiausiomis temomis, o Litexpo erdvėje taip pat lauks net šeši papildomi renginiai. Čia įvyks analogų pasaulyje neturintis didžiausio startuolių turnyro pasaulyje „Startup World Cup“ finalas, kuriame laukiama ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos startuolių, o komisijai teks užduotis išrinkti geriausius, kurie konkurse atstovaus visas Baltijos šalis. Tai – neįkainojama galimybė užmegzti viską keičiančius kontaktus, apie savo idėją papasakoti potencialiems investuotojams. Gegužės 30 d. LOGIN konferencijos metu įvyks turnyro regioninė atranka, organizuojama vieno iš trijų didžiausių Silicio slėnio investuotojų „Pegasus Tech Ventures“, o konkurso iniciatoriai Lietuvoje yra Saulėtekio Slėnio mokslo ir technologijų parkas drauge su Inovacijų agentūra. Į patį geriausią startuolį, kurį išsirinks startuolių meka vadinamo Sicilio slėnio atstovai, bus investuotas net vienas milijonas JAV dolerių. Renginys vyks LOGIN Charged by Inovacijų agentūra salėje nuo 15 val.

Kitame renginyje žiniasklaidos atstovai pasidalins tuo, kas paprastai lieka paslaptyje. Jei norite bent ausies krašteliu išgirsti, kas lieka už kadro, neparašyta jokiame straipsnyje ar kas pasakoma po frazės „čia ne spaudai“ – į šį renginį ateiti privalote. Gyvosios žurnalistikos šou „Reporter Slam: žurnalistinio darbo užkulisiai“ pirmą kartą įvyks Lietuvoje, o dalyvių gretose – puikiai Lietuvos visuomenėje žinomi žurnalistai Indrė Makaraitytė, Eglė Samoškaitė, Vytautė Merkytė, Vidmantas Balkūnas ir kiti. Renginys vyks LOGIN Inspired by ELTA salėje nuo 15 val.

Tą pačią dieną nuo 13 val. iki 17 val. vyks ir dar vienas renginys, kurio derėtų neaplenkti visiems, kurie svajoja apie savo verslą arba jau jį turi. LOGIN Scaled by ACC Distribution salėje ekspertai praktiškai apžvelgs technologijų rinkos tendencijas, kaip sukurti komandoje inovacijų kultūrą ir išvystyti sėkmingą verslą. Savo srities profesionalai dalinsis žiniomis, skirtomis verslo startuoliams, kuriantiems verslą, įvairių sričių vadovams ir inovacijų technologijose sekėjams.

LOGIN Side event erdvėje nuo 13 val. įvyks ir JAV banko „Citi“, organizuojamos dirbtuvės (angl. workshop), kurias praves „Citi Digital Assets“ naujų sprendimų vadovė Nisha Surendran.  Dirbtuvių tema: „Why Large Financial Institutions are Placing their Bets on Blockchain: A Likely Future State“. Tuo tarpu „Registrų centro“ organizuojamoje spaudos konferencijoje bus pristatyta naujovė, kuri pasitarnaus kiekvienam mūsų – naujos kartos el. parašas ir el. spaudas LT ID, netrukus tapsiantis neatsiejamu palydovu elektroninėje erdvėje.

O nuo 15 val. LOGIN Side event erdvėje bus diskusija „Moterys su sparnais“, kurią organizuoja Lietuvos verslo angelų tinklas LitBAN, renginio tikslais paprastai moterys moterims pasikalbėti apie investavimą į startuolius. Savo patirtimi dalinsis verslo angelės: LitBAN valdybos narė Rita Sakus, „Coinvest Capital“ fondo vadovė, LitBAN Valdybos narė Viktorija Trimbel, bei LitBAN narės Lina Astrauskė ir Ieva Zubavičiūtė. Pokalbį moderuos LitBAN vadovė Roberta Rudokienė.

Roberta Rudokienė

Galiausiai pirmąją konferencijos LOGIN dieną vainikuos vakarėlis, kuriame – ne tik gera nuotaika, bet ir proga pratęsti dieną užsimezgusius pokalbius, naudingas pažintis ir ateities verslo planus.  Legendiniame Vilniaus pastate „Kultūros baras Kablys“ visi turintys LOGIN konferencijos bilietą laukiami nuo 19:00 iki 00:00 val., o šventinę nuotaiką čia kurs didžėjų duetas Flaxen Beats. Vyšnia ant aštuonioliktojo LOGIN gimtadienio torto taps unikaliojo balso savininkė Rūta MUR, LOGIN vakarėlio dalyviams pažadėjusi dovanoti savo naujo albumo dainų skambesį. Registracija į LOGIN vakarėlį būtina, kaip tai padaryti rasite LOGIN programėlėje Talque.

Vardiniai bilietai ir kaip užsiregistruoti į konferenciją

Šiemet LOGIN konferencijos dalyviams skiriami vardiniai bilietai ir registracija į konferenciją yra privaloma. Įsigijus bilietą pirma turite užsiregistruoti ir tuomet Jums bus atsiųstas tikrasis vardinis bilietas su kuriuo galėsite patekti į konferenciją. Savo registraciją galite koreguoti iki pat konferencijos paspaudus ant nuorodos, kurią rasite bilieto aprašyme. Jeigu nuorodos savo biliete nerandate, tai Jus pasieks atskiras laiškas su registracijos nuoroda ir kita informacija ne vėliau kaip dvi dienos iki LOGIN. Iškart po registracijos būsite pakviesti prisijungti prie LOGIN bendravimo platformos Talque – laiškas ateis iš šios platformos. Prisijungimas prie bendravimo programėlės yra svarbus ir visiems tiems, kurie norės susidaryti savo programą, kad detaliai susiplanuotų, ką ir kada nori išgirsti.

Dalyvio registracijos informaciją privaloma užpildyti, nes šie duomenys bus naudojami ant vardakortės, kurią gausite nuskenavę savo bilietą. Vardakorte dalintis su kitais asmenimis draudžiama. Bilietas priklauso tik Jums, jis yra vardinis. Įsigiję standartinį LOGIN konferencijos bilietą galėsite patekti į LOGIN 2024 konferenciją gegužės 30-31 d., stebėti pagrindinių salių transliaciją nuotoliniu būdu, o po konferencijos matyti visų pranešimų įrašus. Online bilietas suteikia galimybę konferenciją stebėti nuotoliu ir po renginio peržiūrėti pranešimų įrašus. Speciali kaina taikoma jaunimo bilietui, su kuriuo asmenys iki 25 metų galės patekti į LOGIN 2024 konferenciją gegužės 30-31 d. Norimą bilietą galite įsigyti ČIA.

LOGIN – didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų festivalis Baltijos šalyse. Jau 18-ąjį kartą bus plačiomis akimis pažvelgta į šiuolaikinį pasaulį, technologijų pažangos sukeliamus pokyčius ir kliūtis. Įkvėpimu dalinsis tikri inovacijų pionieriai. Konferencijoje skleisis idėjos, galinčios nuvesti prie pirmojo vienaragio, o kartu žvelgsime į tai, kas laukia ateityje. Didieji šių metų LOGIN partneriai – medicinos centrai Northway, technologijų platintojas Baltijos šalyse ACC Distribution, VĮ Registrų centras, VšĮ Inovacijų agentūra, draudimo bendrovė Balcia, nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovė Realco, Šveicarijos finansinių technologijų įmonių grupė „iSun“, naujienų agentūra ELTA. LOGIN vyks gegužės 30–31 dienomis Litexpo, Vilniuje. Daugiau informacijos ČIA.