Eksperimentas: štai, ką pasako dirbtinio intelekto asistentas vos per kelias sekundes

Paeksperimentuokime: dirbtinio intelekto asistentui „ChatGPT“ žinutės laukelyje parašoma užklausa „Kodėl verta eiti į LOGIN konferenciją?“ DI asistentas nepraėjus nei 3 sekundėms ima pyškinti stulbinamai išsamų atsakymą:

„LOGIN konferencija yra didžiausia ir įtakingiausia technologijų ir verslo konferencija Baltijos šalyse. Čia susitinka profesionalai ir ekspertai iš viso pasaulio, kad dalintųsi savo žiniomis, patirtimi ir vizijomis. Verta eiti į LOGIN konferenciją dėl šių priežasčių: Patirtis: LOGIN konferencijoje galėsite susipažinti su naujausiomis technologijomis, išmokti naujų įgūdžių ir gauti naudingos patirties iš pasaulio lyderių savo srityse; Tinklas: LOGIN konferencijoje turėsite galimybę susitikti ir bendrauti su kitais specialistais, verslininkais, investuotojais ir kūrybiniais žmonėmis iš viso pasaulio.

Tai puiki proga išplėsti savo tinklą ir sutikti naujų žmonių, kurie gali būti naudingi jūsų karjerai ar verslui; Įkvėpimas: LOGIN konferencijoje gausite įkvėpimo ir naujų idėjų, kad galėtumėte kurti naują vertę savo karjerai ar verslui; Naujoviškumas: LOGIN konferencijoje pamatysite naujausias technologijas, kūrybines idėjas ir verslo tendencijas, kurios gali būti naudingos jūsų karjerai ar verslui; Pramogos: LOGIN konferencijoje galėsite išbandyti naujas technologijas, dalyvauti interaktyviuose renginiuose ir linksmai praleisti laiką su savo kolegomis ir draugais. Trumpai tariant, LOGIN konferencija yra puiki proga gauti naudingos patirties, susipažinti su svarbiausiomis tendencijomis ir susitikti su kitais ekspertais savo srityje“, – štai tokio išsamumo atsakymą gausite vos per kelias sekundes neįdėję jokių pastangų.

Taigi, uždavę gana apibendrinantį klausimą, gaunate atsakymą, kuris prilygsta empatiško draugo ar itin įsigilinusio kolegos patarimui. Ir čia galite klausti absoliučiai bet ko: nuo to, ar verta gerti tam tikrus papildus ir ką naudingo organizmui jie duoda, iki klausimo, kaip kuo mažiau skaudinant savo antrąją pusę pranešti, kad įsimylėjai kitą. Skambės makabriškai, bet pasitarimams nebereikia ne tik google. Pasitarimams nebereikia artimo žmogaus, geriausios draugės ar vyresnio brolio.

Padės ir užkalbinti simpatiją, ir pasikelti atlyginimą

Norite didesnės algos, bet nesuformuluojate laiško savo vadovui? Suformuluos DI asistentas. Gavote draugų kvietimą susitikti, bet norite mandagiai atsisakyti? Malonų atsisakymo tekstą paruoš DI asistentas. Sėdite apžavėtas merginos, tačiau drąsos ją užkalbinti trūksta? Iš kojų verčiančią pirmąją žinutę ir net veiksmų planą sukurps DI asistentas. Egzamine nežinote atsakymo? Jei atvirai, tai DI asistentas padės ir čia. JAV tai jau tapo didžiuliu dėstytojų galvos skausmu. Regis, jausmas, kai nėra su kuo pasitarti, bus pamirštas amžiams, bet ką iš tiesų reiškia tokie pokyčiai? Ar vietoje asmeniškų pokalbių su geriausiais draugais persikeliame į realybę, kurioje pašnekovu gali tapti bejausmis asistentas? Ką tai reiškia mums kaip žmonėms? Kaip partneriams? Galų gale, kaip darbuotojams? Į tokį klausimą šių metų LOGIN konferencijoje mėgins atsakyti Laura Duksaitė Iškauskienė , Vadovų paieškos įmonės „Master Class Lietuva“ vadovė. Kineziterapeutas, „Altamedica“ reabilitacijos centro padalinio vadovas, dėstytojas Marius Žukauskas taip pat lips ant scenos su tema „Ar technologinės evoliucijos amžiuje mūsų kūnams gresia likti nebereikalingiems?“.

Prekių ženklų strategas Vaidotas Valantiejus mėgins atsakyti į klausimą, ką pražudys dirbtinis intelektas – kūrybininką ar vadybininką. Tuo tarpu „Pjaunu grybą“ bendraįkūrėjas, buvęs „Goodone“ generalinis direktorius ir bendraįkūrėjas Tomas Varnas su konferencijos dalyviais pasidalins įžvalgomis apie tai, ar ChatGPT paskandins Google laivą.

Kitokios Olimpinės žaidynės ir gyvenimas Metaverse

Jei jau dirbtinio intelekto asistentas gali patarti darbo, laisvalaikio ir net santykių klausimu, gal laikas nerti giliau į virtualumo vandenis? Apie tai viena iš LOGIN panelinių diskusijų, kur FIFA efutbolo varžybų ir renginių vadovas Mats Theie Bretvik ir FIBA komercijos vystymo vadovas Gustavo Arellano aptars galimybę esportui tapti Olimpinių žaidynių dalimi.

Pasigendate darbo ir gyvenimo balanso? Kaip šią užduotį pavesti dirbtiniam intelektui, pasakos „Idea Link“ direktorius ir įkūrėjas Rokas Jurkėnas.

Ar įsivaizduojate save iškeičiant minutes, valandas, o gal ir dienas, leidžiamas realiame pasaulyje į tai, kas nėra apčiuopiama ir realybėje net neegzistuoja? „SUPER HOW?“ tyrimų ir inovacijų vadovas dr. Marius Jurgilas ir Vytautas Kašėta, „SUPER HOW?“ bendraįkūrėjas ir informacinių technologijų vadovas susės karštam pokalbiui apie mūsų ateitį Metaverse – virtualaus pasaulio versijoje, kur gali būti įgyvendinti siekiai, sunkiai įmanomi realiame pasaulyje.

MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė pasakos apie tai, kaip kurti multivisatų realybėje, o apie tai, ar esportas gali pakeisti profesorius universitete, kalbės Lietuvos studentų esporto asociacijos Prezidentas, LFF Esporto vadovas Edgaras Abromavičius.

AI is pretty, but humanity is beautiful“ – su tokia žinute į LOGIN sceną lips Lietuvoje gyvenantis perujietis Antonio Bechtle, reklamos mokyklos „The Atomic Garden“ dėstytojas ir kūrybos kurso vadovas. Galiausiai, ar įtraukėte į socialinius tinklus savo testamentą? Štai tokį klausimą savo pranešime užduos „Httpool Lithuania“ vadovas Šarūnas Sakalauskas.

Tai – tik maža dalis LOGIN konferencijos pašnekovų, kurių šiemet net 150. Penkios turinio salės, dvi dienos abejingų nepaliksiančių pranešimų, inovacijos, kurios verčia išsižioti – visa tai jau gegužės 11–12 dienomis didžiausiame Baltijos šalyse inovacijų festivalyje LOGIN. Bilietus, informaciją ir pranešėjus rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją