Miego žiedas ir aparatas, apie kurį svajos kiekviena moteris

Visame pasaulyje tikrą revoliuciją sukėlusio išmaniojo žiedo Oura ring kūrėja Heli Koskimäki atskleis kokybiško miego paslaptis, o virusų tyrinėtojas Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre dr. Gytis Dudas pasakys, kokioms aštuonioms ligoms mokslas šiuo metu nėra pasiruošęs.

Gytis Dudas

„Samphire Neuroscience“ įkūrėja ir vadovė Emilė Radytė LOGIN dalyviams pasakos, kaip neurotechnologijos stiprina moterų sveikatą: pranešėja kalbės apie kone stebuklu moterų pasaulyje galimą vadinti kuriamą prietaisą, kuris galės sumažinti moterų menstruacinius skausmus ir nuotaikų kaitas.

Emilė Radytė, nuotr. iš asmeninio archyvo

Norite gyventi labai ilgai? Kas gi nenori, atsakysite. Tačiau į ilgaamžiškumo paslaptį visi žiūrime skirtingai. Štai investuotojas, 20 metų Lietuvoje gyvenantis britas Alex Gibb atskleis, kodėl jis pasiryžo įsigyti milijoną hektarų atogrąžų miškų Ruandoje ir kaip šis neįprastas pirkinys susijęs su jo ilgaamžiškumo strategija.

Šiurpą kelianti tema ir neįtikėtinas būdas gydyti depresiją

Įsivaizduojate aparatą, kuris stimuliuoja klajoklinį nervą, o dėl to jūs geriau miegate, patiriate mažiau streso, širdies ritmas lėtėja, o nerimo simptomai apleidžia kūną? Būtent tokį stimuliatorių kuria „Pulsetto“, o įmonės bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius Vitalijus Majorovas su LOGIN dalyviais pasidalins asmenine istorija apie atrastą kelią į ilgesnį ir sveikesnį gyvenimą. Ateityje stimuliatoriumi, apie kurį konferencijoje papasakos pranešėjas, ketinama gydyti net depresiją.

Trumpam pagalvokite apie spengiančią tylą, pasaulį, kuriame nėra garsų, o kalbantys aplink kolegos, draugai ar šeimos nariai jūsų nepasiekia. Būtent tokių žmonių išsigelbėjimu tapo akiniai, kurie leidžia pamatyti aplink vykstančius pokalbius. Apie stulbinantį, fantastinį filmą primenantį savo išradimą konferencijoje pasakos Mitchell Feldman, „XRAI Glass“ rinkodaros vadovas ir bendraįkūrėjas.

„Exit International“ vadovą dr. Philip Nitschke galima tituluoti bene šiurpiausios temos LOGIN konferencijoje atstovu, o užsienio šalyse mokslininkas yra pelnęs net „daktaro mirties“ pravardę, mat sukūrė futuristinį įrenginį primenančią eutanazijos mašiną. Vyro išradimas sukėlė nemažą audrą pasaulyje ir Lietuvoje, o psichologė nevengė šio aparato pavadinti nužmogėjimo simboliu.

Biohakeris, žinutė smaližiams ir pasaulį stebinanti mokslininkė lietuvė

Dar viena ypatinga LOGIN viešnia – dr. Ieva Plikusienė: 2021-aisiais moteris gavo „L’Oréal Baltic“ įgyvendintos programos „Moterims moksle“ apdovanojimą, o pernai buvo pripažinta viena perspektyviausių mokslininkių pasaulyje ir už savo mokslinę veiklą apdovanota prestižiniu Tarptautinių kylančių talentų apdovanojimu. Šiemet I. Plikusienė kalbės apie tai, ko lyderiai gali išmokti iš virusų ir bakterijų.

Ieva Plikusienė

„Optimizing Healthspan and Biohacking for Longevity“ – tokia tema kalbės viena įdomiausių Suomijos personų Teemu Arina – vyras dar paauglystėje susidomėjo sveika gyvensena, o vėliau rado būdą, kaip suderinti gamtą ir technologijas, tai vadindamas biohakeryste. Iš pirmo žvilgsnio net sunku suprasti, kas slepiasi po tokiu terminu, o štai biohakeris Teemu būtent šio metodo pagalba išsigydė įsisenėjusią ligą. Teemu Arina laikomas vienu iš lyderių žmogaus kūno ir protinių funkcijų optimizavimo ir srityje.

Teemu Arina

Dievinate saldumynus? Tuomet privalote ateiti į tinklaraštininkės, garsėjančios ypatingais desertais, Simonos Laiconaitės pranešimą „Snickers“ – Jūsų sėkmės priešas? Mitybos įpročiai, išlaisvinantys Jūsų potencialą“.

Simona Laiconaitė

Kiek vertas jūsų kūnas? Kokią kainą įvardytumėte, jei turėtumėt laiko pagalvoti? Apie tai dar daugiau peno mąstyti suteiks kitas LOGIN pranešėjas, Lietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupės „Teltonika“ bendrovės „Teltonika Telemedic“ direktorius Martynas Osauskas. Tuo tarpu kineziterapeutas, „Altamedica“ reabilitacijos centro padalinio vadovas ir dėstytojas Marius Žukauskas kalbės apie naują grėsmę, dėl kurios žmonės gali nebepakilti iš lovos. LOGIN scenoje išvysime ir senėjimą tyrinėjantį docentą Antaną Kairį, ir penkis planetos rekordus pagerinusį geriausiu praėjusių metų sportininku išrinktą ultramaratoninką Aleksandrą Sorokiną.

Tai – maža dalis iš 150 LOGIN konferencijos pranešėjų, kurių temos palies visas šių laikų pasaulio sritis. Gegužės 11–12 dienomis vyksiantis didžiausias Baltijos šalyse inovacijų festivalis šiemet kvies net į penkias turinio sales, Expo and Networking zonoje paruoštos pramogos stebins net didžiausius inovacijų žinovus, o piliečius, kurie suinteresuoti keisti Vilniaus gyvenimą, po daug metų pertraukos kvies į pokyčius sostinėje orientuotas hakatonas. Daugiau informacijos apie konferenciją ir pranešėjus rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją