Išklausyti bei pamatyti gausybės konferencijos pranešėjų šiais metais atėjo apie 5 tūkstančius žmonių. „Delfi plius“ mokamo turinio vystymo vadovė Ugnė Karaliūnaitė sako, kad fiziškai buvo neįmanoma aplankyti visų pranešėjų, tad skaitytojams redakcija atrinko daugiausia lankytojų sulaukusius pranešimus.

Login.lt redaktorius Ernestas Naprys atviras – kad ir kaip pačiam norėjosi išvysti visą turinį, net ir aktyviai lankant ir stebint konferenciją, dar ne viskas pamatyta.

„Liko dar koks trečdalis. Tikrai nemažai laiko praleidau su pranešimais, aišku, daug ką klausau dviguba sparta vien tam, kad sutaupyčiau laiko, – daug vertų dėmesio pranešimų. Būdavo, kad nesitiki daug iš pranešėjo, pamatai lietuvišką pavadinimą, lietuvių verslininką, o paskui išeini priblokštas, – atvirauja E. Naprys.

Įsimintinos ir įkvepiančios asmeninės istorijos

Login.lt redaktorius sako, kad jei reikėtų rekomenduoti ką nors iš to, ką jau matė, itin įsiminė kelių lietuvių pranešimai.

„Aišku, mes visi skirtingi. Man asmeniškai įspūdingiausias buvo Gediminas Kvietkauskas, skaitė pranešimą „Durniams sekasi“. Jis yra „East West Agro“ bendrovės vadovas ir kūrėjas. Pasakojo, kaip žmonės, kurie visiškai nenutuokia apie tą sritį, tiesiog eina va bank, – mes nežinome, bet darome. Per pirmus metus užsidirba apie porą milijonų ir atrodo, kad jiems sekasi. O paskui viskas eina link bankroto ribos – ir tai atrodo įprasta. Labai smagu, kad lietuviai tą galėjo papasakoti ir kad ne viskas blogai baigiasi. Paaiškėjo, kad kvailybė nebūtinai yra trūkumas, tai labiau drąsa imti ką nors ir padaryti, – dalijasi E. Naprys. – Dar įsiminė Tadas Burgaila, „Kilo Health“ įkūrėjas. Jis pradėjo nuo nulio: sėdi mokyklos suole 16-os metų ir spamina mIRC – buvo tokia pokalbių platforma. Ten pamatai, kad tavo spamas pradeda veikti ir ateina pirmieji dideli pinigai. Kai žmonės visa tai pasakoja savo nuoširdžiu stiliumi, labai įkvepia.“

Tie, kurie dar nesisuka tarp technologinių naujovių, anot pašnekovo, gali atrasti sau vertingo turinio, o kaip vieną išskirtinių pranešėjų iš užsienio E. Naprys įvardija skandinavą biohakerį Teemu Ariną.

„Jis pats turbūt išbandė viską. Jaunystėje patyrė labai didelių sveikatos problemų ir nusprendė, kad jau 20-ies atrodė kaip 40-metis, o dabar, kai jam 40 metų, atrodo kaip 20-metis. Na, dėl to gal ir galima pasiginčyti, bet jis papasakojo, kaip kovojo su alergijomis, kaip tobulino miegą, visokių triukų, kuriuos gali pritaikyti sau, iš ilgaamžiškumo pusės tikrai daug pranešimų“, – dar vieną įsimintiną pranešėją įvardija Login.lt redaktorius.

E. Naprys sako, kad dabar ant bangos „ChatGPT“ tema – tai pokalbių roboto programa, kuri atsakinėja į tekstinius pranešimus, tad apie tai galima rasti nemažai pranešimų, iš kurių vieno, įdomiausio, nė negalintis išskirti.

Turinys skirtas visiems

Pasak U. Karaliūnaitės, tiek daug pranešėjų, kiek Login.lt redaktorius, dar neperklausė, tačiau jau sudarė sąrašą, kam skirs laisvalaikį.

„Prisipažinsiu, kad visų peržiūrėti irgi nespėjau, bet turiu sąrašiuką, ką savaitgalį tikrai klausysiu, nes labai įdomūs pranešimai. Mane asmeniškai sudomino ilgaamžiškumo temos. LOGIN festivalyje dalyvauju labai daug metų, kaip verslo žurnalistė klausydavau, rašydavau. Man smagu matyti, kaip LOGIN transformuojasi, jis jau nėra tik technologijų, bet ir progreso festivalis. Būtent šiais metais buvo labai daug temų apie sveikatingumą, ilgaamžiškumą, apie psichologiją. Man vienas iš įspūdingiausių – Eugenijaus Laurinaičio pranešimas, kuriame buvo pasakojama, kaip gyvenime ir darbe panaudoti bei vadovautis „šaliko“ technologija. Aš labai neišsiplėsiu, būtų smagu, jei „Delfi plius“ prenumeratoriai patys pažiūrėtų ir išgirstų, kokia tai metodologija. Savo pranešime kaip uogą ant torto E. Laurinaitis įvardijo, kokių dalykų žmonės labiausiai gailisi prieš mirtį, – išvardyta keletas, ir man labiausiai įstrigo tai, kad žmonės gailisi per daug dirbę“, – savo įžvalgomis pasidalija U. Karaliūnaitė.

Pašnekovė sako, kad jai patiko ir mokslininkės Ievos Plikusienės tema, kurios pranešimai priminė, kad net versle yra labai daug tarpdisciplininių mokslo šakų.

„Kaip mokslininkė, ji pasakojo, kaip galima ko nors išmokti verslui ar lyderiams, žiūrint į bakterijų ir virusų pasaulį. Ten buvo paminėta ir fizikos, ką aš jau dabar retai prisimenu, ir tai, kad viso pasaulio dėsniai veikia taip, jog viskas eina link netvarkos. Nors žodis „organizacija“ simbolizuoja, kad mes turėtume eiti link tvarkos, bet norom ar nenorom, jei nieko nedarysi, anksčiau ar vėliau ateis netvarka, – vardija U. Karaliūnaitė, kas jai įsiminė. – Kas dar sudomino, tai daktaro Gyčio Dudos pranešimas apie 8-ias ligas, kurios ateityje mums gali sukelti labai daug problemų. Jos yra per mažai žinomos, apie jas ir „Delfi“ portalas rašė daugybę kartų – pavyzdžiui, zikos virusas. Jaučiuosi artima gamtai. Jis pasakojo, kaip dauguma nežinomų ligų yra susijusios ir su gyvūnijos pasauliu arba kaip mes, žmonės, susiję su tuo pasauliu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją