„Sparčiai besivystančios technologijos verslo kūrėjams atveria naujas galimybės kurti bei auginti verslą. Norint diegti inovacijas savo įmonėje nebūtina sukurti išradimo, diegti inovacijas gali ir metų metus veikianti organizacija bei pirmas dienas skaičiuojanti įmonė. Šių mokymų tikslas – supažindinti verslo kūrėjus su inovatyviomis verslo kūrimo priemonėmis ir padėti atrasti didelio mąsto problemas, kurias išsprendus įmonės galėtų augti ne procentais, bet kartais”,– sako „TechHub” inovacijų ekspertė Aurelija Šilinskaitė.

Programą sudaro paskaitos bei praktiniai užsiėmimai, mentorystės sesijos grupėse. Mokymų metu dalyviai sužinos kaip kurti ir diegti inovacijas versle bei kaip atrasti naujo verslo potencialą. Praktiniai užsiėmimai su įvairių sričių ekspertais padės išsigryninti įmonių prekės ženklo identitetą, verslo sprendžiamą problemą, suformuoti vertės pasiūlymą, atlikti konkurentų analizę, atrasti tinkamiausius komunikacijos kanalus, kurie padėtų pasiekti tikslines vartotojų grupes. Ekspertai taip pat papasakos apie verslo inovacijų finansavimo galimybes ir priemones.

TechHub” konsultantai gegužės-liepos mėnesiais lankysis iš viso penkiuose Lietuvos miestuose – Marijampolėje, Kaišiadoryse, Birštone, Palangoje ir Kėdainiuose. Mokymuose kiekviename mieste galės dalyvauti iki 20 įmonių. Po intensyvių mokymų visos įmonės, dalyvavusios programoje, galės pasinaudoti nemokamomis 5 valandų trukmės konsultacijomis su projekto ekspertais jiems aktualiausiais klausimais.

Mokymus ves keturi patyrę „TechHub” ekspertai, nuolat dirbantys su startuoliais ir inovatyviais verslais: rinkodaros ir komunikacijos ekspertė, „StartupBrandDNR” rinkodaros agentūros įkūrėja Aurelija Šilinskaitė, tvarumo ir poveikį kuriančių startuolių ekspertė, „ChangeMakers‘ON“ įkūrėja bei Europos socialinio verslumo ir inovatyvių studijų instituto vadovė Simona Šimulytė, sertifikuota koučingo trenerė, inovacijų ekspertė, mokymų lektorė Lijana Valančienė bei inovacijų ekspertas, konsultantas Martynas Survilas.

Renginyje dalyvauti gali visos Lietuvoje įregistruotos įmonės (UAB, MB, VšĮ, asociacijos), norinčios pagilinti verslo vystymo žinias bei įdiegti inovacijas versle. Paslaugos teikiamos kaip nereikšminga valstybės pagalba (de minimis). Registracijos į programą kiekviename mieste priimamos ne vėliau nei likus 7 dienoms iki renginio.

Programą organizuoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) projektas „TechHub“. Nuo gegužės 1 dienos projekto įgyvendiną perima naujai veiklą pradėjusi Inovacijų agentūra. Ji bus atsakinga už Lietuvos inovacijų ekosistemą ir inovacijų skatinimą. Inovacijų agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant MITA vykdytas inovacinės veiklos funkcijas.

TechHub – tai Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) įgyvendinamas projektas, skirtas ankstyvos stadijos inovatyvių verslo idėjų kūrimui, intensyviam startuolių augimui bei verslumo ekosistemos tvariai plėtrai vystyti. Projekto tikslas – paskatinti tyrėjus, mokslininkus, studentus ir verslo atstovus vystyti inovatyvias verslo idėjas, suteikti jų komandoms įvairiapusę inovacijų ir verslo paramos pagalbą ir sudaryti galimybes intensyviam aukštos pridėtinės vertės žiniomis grįsto verslo segmento augimui Lietuvos ekonomikoje. Kviečiame visas su projektu susijusias naujienas sekti Facebook, ir LinkedIn platformose, taip pat internetiniame puslapyje.

Projektas finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. Veiksmų programos priemonės numeris ir pavadinimas: 01.2.1-LVPA-V-842 „Inogeb LT“