Iš anksto įrašytoje vaizdo transliacijoje iš savo būstinės Kupertine, Kalifornijoje, bendrovė pristatė naujausias planšetinių kompiuterių „iPad Pro“ ir „iPad Air“ versijas bei visiškai naują „Apple Pencil Pro“ pieštuką.

Bendrovės vykdomasis direktorius Timas Cookas sakė, kad antradienio pranešimas – „didžiausia „iPad“ diena nuo pat jo pasirodymo“, rašo CNN.

Naujojo „iPad Pro“ pagrindas – naujas „Apple“ užsakytas M4 procesorius, kurio našumas 4 kartus didesnis nei dabartinių „iPad Pro“ modelių. Atsižvelgiant į tai, kad naujausiuose „Apple“ „MacBook“ kompiuteriuose šiuo metu naudojamas M3 lustas, tai, kaip sakė T. Cookas, yra „nepaprastai galingas dirbtinio intelekto lustas“.

Tikimasi, kad birželio mėn. vyksiančioje kasmetinėje pasaulinėje programuotojų konferencijoje bendrovė parodys pirmąją dirbtinio intelekto įrankių, skirtų „iPhone“ ir „iPad“, partiją.

Naujausias „iPad Pro“ yra dviejų dydžių: 11 ir 13 colių. „Apple“ teigė, kad 11 colių modelis yra ploniausias iki šiol – 5,1 mm ir sveria mažiau nei kilogramą. Ekranas sujungia dvi OLED plokštes, kad būtų maksimaliai padidintas ryškumas. „iPad Pro“ yra dviejų apdailos variantų: sidabrinės ir kosminės juodos spalvos, rašo „Reuters“.

Tuo tarpu „iPad Air“ pirmą kartą siūlomas tų pačių dviejų dydžių: 11 colių (599 JAV doleriai, apie 558 eurai) ir 13 colių (799 JAV doleriai, apie 744 eurai). Didesnio dydžio, kurį įkvėpė „iPad Pro“ su didesniu ekranu, ekranas turi 30 proc. daugiau realios erdvės nei 11 colių ekranas.

Į „iPad Air“ įdiegtas „Apple“ M2 lustas su spartesniu grafiniu procesoriumi ir neuroniniu varikliu, kuris yra 50 proc. spartesnis nei ankstesniame įrenginyje. Bendrovė teigė, kad jis geriau palaiko dirbtiniu intelektu paremtą programinę įrangą. „iPad Air“ taip pat yra priekinė kamera.

Tuo tarpu atnaujintame „Apple Pencil Pro“ (129 JAV doleriai, apie 120 eurų) įdiegta nauja suspaudimo funkcija, leidžianti naudotojams iškelti įrankius, pritaikyti piešimo sluoksnius tam, su kuo jie dirba, ir apimanti haptinį grįžtamąjį ryšį. Jis taip pat palaiko funkciją „Find My“, kad būtų galima rasti pieštuką.

Be to, „Apple“ pademonstravo pertvarkytą „Magic Keyboard“ klaviatūrą su haptiniu takeliu, kad „iPad“ būtų panašesnis į nešiojamąjį kompiuterį. Kai kurios pagrindinės programos, įskaitant „Final Cut“, taip pat buvo iš esmės atnaujintos, įskaitant galimybę pridėti dirbtiniu intelektu paremtą garsą arba redaguoti naudojant dirbtinį intelektą.

„Apple“ naujienos

Praėjusią savaitę T. Cookas teigė, kad bendrovė „labai gerai vertina savo galimybes generatyvinio dirbtinio intelekto srityje“ ir vėliau šiais metais planuoja paskelbti daugiau pranešimų.