Ji vadinama „GPT-4o“ ir bus įdiegta visiems „ChatGPT“ naudotojams, įskaitant ir neprenumeruojančius, rašo BBC.

Ji greitesnė už ankstesnius modelius ir užprogramuota taip, kad į užklausas atsakinėtų kalbėdama, o kartais net flirtuodama.

Naujoji versija gali skaityti ir aptarti vaizdus, versti kalbas ir nustatyti emocijas iš vaizdinių išraiškų, taip pat prisiminti ankstesnes užklausas.

Dirbtinio intelekto robotą galima pertraukti ir jis turi lengvesnį pokalbio ritmą – nebeliko delsos tarp klausimo pateikimo ir atsakymo gavimo.

Naujos galimybės

„OpenAI“ komandos nariai pademonstravo naujojo modelio garso galimybes, pavyzdžiui, paprašė jo padėti nuraminti žmogų prieš viešą kalbą, rašo CBNC.

„OpenAI“ tyrėjas Markas Chenas sakė, kad modelis gali „suvokti jūsų emocijas“, ir pridūrė, kad modelis taip pat gali susidoroti su jį pertraukiančiais vartotojais.

Komanda taip pat paprašė jo išanalizuoti naudotojo veido išraišką, kad galėtų pakomentuoti, kokias emocijas asmuo gali patirti.

„Sveiki, kaip sekasi? Kaip šiandien galiu praskaidrinti jūsų dieną?“, – tarė jis, pasisveikindamas su naudotoju.

Bendrovė planuoja išbandyti balso režimą artimiausiomis savaitėmis, o ankstyvą prieigą prie jo gaus mokami „ChatGPT Plus“ abonentai, rašoma tinklaraščio pranešime.

„OpenAI“ taip pat teigė, kad naujasis modelis gali atsakyti į naudotojų garso užklausas „vos per 232 milisekundes, o vidutiniškai per 320 milisekundžių, t. y. panašiai kaip žmogus per pokalbį“.

M. Chenas pademonstravo modelio gebėjimą papasakoti pasaką prieš miegą ir paprašė jo pakeisti balso toną, kad jis būtų dramatiškesnis. Jis netgi paprašė jo dainuoti pasaką.

Komandos nariai taip pat pademonstravo modelio gebėjimą spręsti matematines lygtis ir padėti rašyti kodą, todėl jis tampa stipresniu konkurentu „Microsoft“ programai „GitHub Copilot“.