Ingredientai
Žiediniai kopūstai
400 g
Griežčiai
200 g
Didelės tarkuotos morkos
200 g
Brokoliai
200 g
Cukinijos
300 g
Pienas
600 ml
Sviestas
30 g
Miltų
30 g
Rūkytas sūris
200 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Paruoškite baltąjį padažą: puodo dugne išlydykite sviestą, pridėkite miltų, supilkite pieną. Plakdami virkite kelias minutes (temperatūra žema) ir įmaišykite lydytą sūrį.
Žiedinius kopūstus, morkas, brokolius ir griežčius susmulkinkite ir išvirkite, kad būtų traškesni.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais.
Daržoves dėkite į formą ir užpilkite padažu.
Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje, kol dailiai pagels.
Patiekite su kepta rūkyta mėsa, šviežių pomidorų salotomis ir rugine duonele.