Ingredientai
Sviestas
80 g
Juodasis šokoladas
200 g
Cukraus pudra
100 g
Sausainių
200 g
Makadamijų riešutai
80 g
Pistacijos
80 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Grietinėlės likeris
80 g
Kondensuotas pienas
80 g
Šokoladinės kakavos
3 šaukštas
Cukraus pudra
3 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Sausainius sutrupinkite. Į dubenį suberkite nuplautus riešutus ir džiovintas spanguoles ir užpilkite 40 g likerio.
Sviestą ištirpinkite ant nedidelės kaitros, suberkite gabaliukais susmulkintą šokoladą ir nuolat maišykite, kol visiškai ištirps. Sudėkite kiaušinių trynius, kondensuotą pieną, druską, vanilinį cukrų, supilkite likerį ir nuolat maišydami kaitinkite ant labai mažos kaitros maždaug 6 minutes.
Supilkite dar karštą masę ant sausainių, suberkite riešutus su džiovintomis spanguolėmis ir gerai išmaišykite. Masę padalinkite į dvi dalis, suformuokite iš jų vyniotinius. Gerai suspauskite ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite šaltai nakčiai arba į šaldytuvo kamerą bent porai valandų.
Sustingusį tinginį apvoliokite kakavos milteliuose arba cukraus pudroje, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.