Iš Indijos grįžęs ir ten vilkikų vairuotojų atranką vykdęs „cargoGO Logistics“ Vairuotojų valdymo skyriaus vadovas Pranas Pernaravičius teigia, kad pažintis su vietos vairuotojais nuteikia viltingai, o šiuo metu jau pradėtos privalomos procedūros, kad jie galėtų būti įdarbinti Lietuvoje.

„Visi atsirinkti vairuotojai turi bent 5 metų tarptautinio darbo patirtį, puikius vairavimo įgūdžius, geras anglų kalbos žinias, vilkikais yra išmaišę ne tik Indijos, bet ir gretimų valstybių bei Arabijos pusiasalio šalis: Iraką, Omaną, Saudo Arabiją, Kuveitą, Katarą, Jungtinius Arabų Emyratus. Matome, kad iš Indijos galime pasikviesti gerokai daugiau patyrusių vilkikų vairuotojų, todėl ateityje atrankų šioje šalyje vykdysime daugiau,“ – pasakoja P. Pernaravičius.

Pasak jo, per artimiausius metus bendrovė planuoja įdarbinti dešimtis ar net šimtus Indijos ir kitų Azijos šalių vairuotojų.

„Pirmieji įdarbinti Indijos vairuotojai parodys, kokios yra šios didelės šalies vairuotojų perspektyvos dirbti Europos Sąjungos ir kitose Senojo žemyno šalyse. Matyt, jos teigiamos, nes vairuotojai iš kitų Azijos šalių pažįstami kaip ypač drausmingi ir geri vairuotojai“, – teigia P. Pernaravičius.

„cargoGO“ įmonių grupėje jau dirba daugiau kaip dešimties šalių vairuotojai: Baltarusijos, Ukrainos, Uzbekistano, Rusijos, Kirgizijos, Kazachstano, Moldovos, Latvijos, Tadžikistano, Sakartvelo.

Iš užsienio kviečia ir vadybininkus

Osvaldas Švitra, „cargoGO Logistics“ vykdomasis direktorius, akcentuoja, kad, reaguojant į besikeičiančią darbo rinką Lietuvoje, drauge su vairuotojais iš kitų šalių kviečiami ir logistikos vadybininkai.

Toks tandemas pasitarnauja sklandesniam darbui, administracijos darbuotojai iš užsienio šalių padeda sumažinti ir kultūrinius skirtumus.

„cargoGO“ įmonių grupėje šiuo metu dirba 1000 vairuotojų, o dėl vykdomos plėtros ateityje jų bus dar daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)