Per Europą keliaujanti paroda nuolat atnaujinama – joje demonstruojamos euro zonos šalių monetos, kurių viena pusė – nacionalinė, ir valiutos, buvusios iki euro įvedimo. Valdovų rūmų muziejuje atidarytą parodą pirmą kartą papildė lietuviškos eurų monetos su Lietuvos herbo simboliu Vyčiu bei litų banknotai ir monetos.

„Prieš ateidamas čia susitikti su Jumis dar kartą pasitikrinau Lietuvos banko darbo kalendorių. Ir galiu užtikrinti – euro įvedimui esame beveik pasirengę. Didžioji dalis lietuviškų eurų monetų su mums visiems brangiu Vyčio ženklu jau nukaldintos ir banko saugyklose laukia savo kelionės į gyvenimą. Eurų banknotai taip pat atkeliauja“, – atidarymo metu sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Parodos atidarymu oficialiai pradėta ECB ir Lietuvos banko organizuojama euro informacinė kampanija Lietuvoje. Buvo pristatyti jai skirti du vaizdo klipai apie mūsų piniginėse netrukus atsirasiančius eurų banknotus „Euras atvyksta į Lietuvą. Kelionė“ ir „Euras atvyksta į Lietuvą. Pažink naujuosius pinigus“.

Filmukus šalies gyventojai matys televizorių ekranuose gruodžio ir sausio mėnesiais, o prekybos centrų, bankų ir kitų prekių bei paslaugų teikėjų ekranuose visoje Lietuvoje – jau nuo šio mėnesio pabaigos. Bus platinami ECB leidiniai apie eurą. Gruodžio mėn. į visas pašto dėžutes bus pristatyta 1,3 mln. informacinių paketų apie eurų banknotus: specialus ECB leidinys bei euro ir lito kurso kortelės.

„Viena esminių žinių, kurią norime pasiųsti per šią informacinę kampaniją, yra parodyti, kad euras kaip valiuta suartina 338 mln. žmonių euro zonoje, kurioje visi naudojasi tokiais pačiais banknotais ir monetomis“, – per atidarymą teigė ECB Banknotų direktorato vadovas Tonas Rosas.