Kardinolai vietos žiniasklaidai skundėsi, kad jų nuomonės greitojo maisto restorano atidarymo klausimu niekas neklausęs. Dvasiškiai baiminasi, kad „McDonald‘s“ kavinė pakenks visam autentiškam Romos „Borgo Pio“ kvartalui.

„McDonald‘s“ restoranas duris atvėrė visai netoliese popiežiaus emerito Benedikto rezidencijos, šalia matomas ir balkonas, kuriame sekmadieniais pasirodo popiežius Pranciškus.

Greitojo maisto restoranas Vatikane oficialiai veikia nuo 2016 metų gruodžio 31 dienos. Antradienį, sausio 3 dieną, pastebėta, kaip per pietus jame lankosi vienuolės.

Senasis viduramžių rajonas „Borgo Pio“ jau ir taip praranda savo autentišką dvasią, čia gausu prekystalių, kur prekiaujama religinės tematikos niekučiais, daugėja ir užkandinių, kuriuos tampa tikru išsigelbėjimu minioms peralkusių turistų.

Vietos restoranų savininkai baiminasi, kad „McDonald‘s“ iš jų atims klientus, o ir pats rajonas taps dar labiau komercinis.

Nors vietos gyventojai ir raukosi pamatę „McDonald‘s“ iškabą, dauguma turistų neslepia jaučiantys palengvėjimą, nes turės, kur nebrangiai ir greitai numarinti alkio kirminą.