Po studijų Vilniuje (tuometiniame Inžineriniame statybos institute) kartu su žmona į gimtuosius Vičiūnus sugrįžęs V. Matijošaitis daugybę daržovių ir gėlių šiltnamiuose auginančią motiną įkalbėjo atsisakyti ridikėlių ir salotų, o užleisti vietą pelningesniems augalams – rožėms. „Sakiau, mama, vieną darbą gerai padarom, išmokstam gerai, o ridikus nusipirksim. Taip ir padarėm“.

Tuo metu V. Matijošaitis dirbo ir valdišką darbą Kauno milicijoje. Buvo kelių patruliu, dirbo ir kriminalinės paieškos skyriuje, vėliau pakilo karjeros laiptais iki komisariato viršininko pavaduotojo. Laisvu nuo valdiškos tarnybos metu, padėdavo žmonai darbuotis prie gėlių.

Neatlaikę iš Olandijos įvežamų gėlių konkurencijos, Matijošaičiai metėsi į kitokią prekybą. Atsisakęs pareigūno antpečių, V. Matijošaitis su partneriu pradėjo prekiauti traktoriais, sunkvežimiais ir akumuliatoriais tarp Kinijos ir Rusijos. Vėliau įsigiję prekybos centrą Kaune, ėmė dairytis maisto produktų, kuriuos galėtų atvežti į Lietuvą. Taip pas mus išpopuliarėjo iš Estijos atvežti žuvų piršteliai ir krabų lazdelės.

Iš pradžių gavę išskirtines teises platinti estų gaminamą produkciją, vėliau "Vičiūnai" žuvų pirštelių ir krabų lazdelių fabrikus Estijoje įsigijo.

SEB banko ir LRT televizijos projekte „Lietuva gali“ dalyvaujantis V. Matijošaitis filmavimo kameras pakvietė apsilankyti ne tik „Vičiūnų“ įmonėse, bet ir Vičiūnų gyvenvietėje.

Patirtimi, kaip uždirbti ir plėsti verslą, LRT televizijos projekte „Lietuva gali“ V. Matijošaitis pasiryžęs pasidalyti su rinkos naujokais – žuvis auginančios įmonės „Fish Agro“ vadovais. Jiems savo patarimais padės ir SEB banko prezidento pavaduotojas Aivaras Čičelis.

Verslumą skatinantis SEB banko TV projektas „Lietuva gali“ antradienį 21.55 val. per LRT televiziją.