24 kvadratinių metrų konteineryje naudojamas fuksijų ir baltas šviesos diodų (LED) apšvietimas, oro ventiliacija, temperatūros sistema ir vandens purkštuvai, atkartojantys optimalias augimo sąlygas ir sukuriantys savarankišką ekosistemą, leidžiančią užauginti braškes urbanistinėje aplinkoje.

Konteineryje dūzgiančios bitės apdulkina žiedelius, o sudėtinga LED sistema leidžia imituoti natūralius fotosintezės procesus.

Pačios braškės auginamos vertikaliai – tai padeda taupyti vietą ir vandenį ir užtikrina, kad maistingosios medžiagos pasieks kiekvieną augalą.

Vienas iš konteinerio „Agricool“ sumanytojų, verslininkas Guillaume`as Fourdinier sakė nusprendęs auginti braškes, nes Prancūzijoje parduodamos braškės savo dabartine kokybe nė iš tolo neprilygsta jo jaunystės uogoms.

„Nusprendėme auginti braškes, nes tai prancūzų mėgstamos uogos, visi mėgsta braškes. Be to, šiandien Prancūzijoje braškės, kurias galima nusipirkti mieste, yra baisios ir praradusios savo skonį. Dabar vaisiai ir daržovės tikrai yra beskonės. 75 proc. jų yra importuojamos, o mes norime auginti jas vietoje, miesto centre“, - sakė vienas iš „Agricool“ įkūrėjų Guillaume`as Fourdinier.

Ši sistema leidžia auginti uogas visus metus ir nuimti derlių keturis kartus per metus, kai tuo tarpu įprastais ūkininkavimo metodais nuimama tik pusantro derliaus.

G. Fourdinier paaiškino, kad šiame konteineryje galima išauginti septynias tonas uogų kasmet, o tai atitinka 60 pintinių kiekvieną dieną.

Šiame konteineryje auginamos braškės sunaudoja 95 proc. mažiau vandens, nes auga uždaroje sistemoje ir vanduo neeikvojamas veltui.

Tuomet braškės iš „Agricool“ parduodamos per internetinę rezervavimo sistemą, kurioje šiuo metu dėl didelės vietinės produkcijos paklausos jau yra daugiau kaip 1500 išankstinių užsakymų.