S. Godinas pagrindinė įžvalga, jog šiuo metu pasaulis pereina nuo industrinės prie ryšių ekonomikos. Todėl nuoširdus ryšys su savo klientais ir specializacija mūsų ateities sėkmės raktai.

„Pasaulis turi per daug prekių ir paslaugų, kurios dubliuoja viena kitą. Mums nebereikia dar vieno šampūno, kuris yra toks pats kaip 10 kitų stovinčių ant lentynos. Masinę gamyba turės pakeisti verslai, kurie kurią vertę mažai specifinei žmonių grupei, kuriai reikalingas išskirtinis dėmesys. Pasaulis globalėja, todėl kiekviena niša yra šimtai milijonų žmonių,“ – pasakojo pasaulinis rinkodaros guru.

Norint laimėti naujoje ekonomikos epochoje būtina išsilaisvinti iš mąstymo dogmų ir pradėti kurti, nes tik kuriantis žmogus kuria naujas vertes, kurių iki šiol nebuvo. Kūrėjo – kaip naujojo laikmečio tipažą S.Godinas daugumoje savo knygų, kurios perkamos pasaulyje milijoniniais tiražais.

„Niekam nesvarbu, iš kur tu. Jei žmonės nori prie tavęs jungtis, tu esi centre. Užtenka turėti 20 000 sekėjų savo socialinių tinklų profilyje, kad taptum kūrėju, kuris gali išgyventi iš savo veiklos. Tikslas – pasiūlyti auditorijai kažką, dėl ko jie norėtų prie tavęs jungtis“ – sakė S. Godinas. Jis patarė segmentuoti rinką ir kurti produktus ar parduoti savo paslaugas kuo smulkesnėms žmonių grupėms.

Įvardydamas tendenciją, jog vis daugiau žmonių tampa „nenormalūs“, pranešėjas skatino nepataikauti masėms, dirbti su išskirtinėmis žmonių grupėmis, kurios turi savo tapatybę. Be to, ragino nebūti tik mechanizmo sraigteliais, bet nebijoti klysti ir kurti savo taisykles.

„S. Godinas prikaustė dėmesį. Nesitikėjau, kad žinomas rašytojas taip puikiai įvaldęs oratorystę. Iš šio pranešėjo tikrai galima pasimokyti, kaip valdyti auditoriją. “, – sakė kitas konferencijos dalyvis Tomas Misiukonis.

Verslo ir lyderystės konferencijoje „Forum One“ pasirodęs S. Godinas yra vienas žymiausių šių laikų verslo pokyčių provokatorių, patenkantis į pasaulio TOP-21 geriausių verslo konferencijų pranešėjų sąrašą. Jis turi unikalią savybę padėti žmonėms ir kompanijoms tapti išskirtiniais.

S. Godino sąskaitoje – 17 knygų, išverstų į daugiau nei 35 kalbas ir pasaulyje skaitomiausias rinkodaros tinklaraštis. Jo idėjos priverčia pergalvoti savo verslą, o metodikos, strategijos bei nauji terminai keičia rinkodaros teoriją.