Nors šie skraidantys aparatai ir atrodo neįtikėtinai maži, iš tikrųjų pavadinti juos žaislais nesiverčia liežuvis – juose įdiegtos moderniausios technologijos, tad saugiai juos skraidinti galima ne tik lauke, bet ir uždarose patalpose.

Dauguma Japonijos sostinėje pristatytų bepiločių sveria žymiai mažiau nei 200 gramų. Remiantis šalies įstatymais, specialių leidimų, leidžiančių skraidinti šiuos aparatus ten, kur daug žmonių, reikia tik nuotoliniu valdomiems skraidantiems aparatams, sveriantiems daugiau nei penktadalis kilogramo.

Vos 9 gramus sveriantis 3,5 centimetro skersmens miniatiūrinis bepilotis „QuattroX Candy“, pagamintas „Nikko Kyosho Egg“ bendrovės, anot gamintojų, gali saugiai nusileisti tiesiai į delną.

Kitos bendrovės, tokios kaip „CCP Co“, miniatiūrinius bepiločius, sveriančius 11 gramų, aprūpino ir mažytėmis kameromis. Tai reiškia, kad šie nuotoliniu būdu valdomi skraidantys aparatai gali nufilmuoti iki keturių minučių trukmės filmuką.

Nors šiuo metu rinkoje galima rasti ir beveik 1500 dolerių kainuojančių bepiločių, šie mažyliai nelabai brangūs – kaina svyruoja nuo 60 iki 100 dolerių, priklausomai nuo to, ar jie turi filmavimo funkciją.