Išradėjo, verslininko Konstantino Čaikino dirbtuvės per metus sukuria apie 100 laikrodžių. Bendra jų kaina – apie milijonas dolerių, o kai kurie egzemplioriai kainuoja iki 40 tūkstančių eurų.

Visus modelius jis kuria pats. Jaunystėje Konstantinas domėjosi radijo elektronika. Amžių sandūroje jie su draugu ėmėsi verslo – perpardavinėjo Sankt Peterburge Maskvoje nupirktus pigius laikrodžius.

2002 ar 2003 m. jis nuėjo į parodą ir pamatė daiktų, kurie jam pasirodė be proto brangūs – po 5 tūkstančius dolerių. Greitai jis sužinojo, kad tai – ne riba. Kilo klausimas, kas turi įtakos kainai?

„Kodėl? Iš kur tokia kaina? Už ką? Dėl sudėtingumo? Gal pačiam pabadyti tokį laikrodį pagaminti?“, - mąstė verslininkas Konstantinas Čaikinas.

Tada kilo mintis įkurti savo paties prekės ženklo rankinių ir stacionarių laikrodžių konstravimo ir gamybos dirbtuves. Bėgant laikui atėjo pripažinimas. 2018 m. lapkritį K. Čaikinas ir jo modelis „Klounas“, įkvėptas Stepheno King kūrybos, gavo prizą už drąsų sumanymą laikrodžių salone Ženevoje. O tai prilygsta „Oskaro“ apdovanojimui kino srityje.

Beje, K. Čakinas turi ir laikrodį „Kinas“. Šį modelį įkvėpė britų fotografas Edwardas Muybridge’as, kuris norėjo išsiaiškinti, ar šuoliuojantis arklys visas kojas atkelia nuo žemės.

Tokia įmonės filosofija – parodyti pasauliui, ką sugeba talentingi rusų meistrai. Jie sukuria mažą Visatą, telpančią po laikrodžio korpusu, žmonėms, kurie laisvi nuo stereotipų ir prietarų. L. Čaikino teigimu, jo dirbiniai antrinėje tik brangsta, todėl tampa patrauklia investicija.