„Man visada atrodė, kad geriau dirbti sau, negu kitam. Net ir mažesnis užmokestis yra geriau, kai dirbi sau, negu kad dirbtum kitam ir gautumu daugiau pinigų,“ – sako bendrovės „Traders group“ vadovas. Jam antrina ir verslo bendraturtė, už įmonės finansus atsakinga Inga Krupavičienė.

Bendrovė prekiauja kietuoju kuru. Prekė kaimiškoje vietovėje paklausi – daug namų vis dar šildomi anglimis, malkomis ar durpių briketais. Kita vertus, klientų ratas siauras, daugiausia vietos gyventojai.

„Traders group“ metų apyvarta viršija milijoną, tačiau pelnas nėra didelis – apie du procentai. Šie pinigai greit ištirpsta investuojant į plėtrą ir įrangą. Bendrovę konsultuojantys SEB banko viceprezidentas Virginijus Doveika ir komercinės teisės advokatų kontoros „Lawin“ vadovas, Investuotojų forumo valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas neslepia, kad turėdama tokį pelną įmonė yra labai pažeidžiama.

„Traders group“ savininkai, norėdami plėsti prekių asortimentą ir sušvelninti sezoniškumo pasekmes, šalia anglių ir kuro briketų pirkėjams ėmė taip pat siūlyti statybinių medžiagų, trąšų, žemės ūkio chemijos. Tačiau kietasis kuras vis dar sudaro didžiąją dalį apyvartos ir pelno.

Ekspertų manymu, bendrovė, užuot labiau pasistengusi užkariauti kuo daugiau prekybos kietuoju kuru rinkos, klientų ieško pernelyg pasyviai ir tenkinasi tuo, ką turi. Maža to, gaišta laiką ir išteklius mažą pelną nešančioms prekėms.

Kokiomis priemonėmis privilioti daugiau klientų „Traders group“ vadovams patars Lietuvą garsinančių fotografijų albumų autorius?

Verslo dokumentikos laida „Lietuva gali“ kiekvieną antradienį 21.55 val. per LRT televiziją.