R. Greviškienės siūlomą valgiaraštį peržvelgęs A. Oželis neslepia, kad toks restoranas lengvai galėtų konkuruoti su prabangiais restoranais sostinės Vokiečių gatvėje. Tačiau kaip į restoraną Biržuose privilioti vilnietį ar užsienio turistą? Anot A. Oželio, lietuviai dar nepribrendę važiuoti 60 km iš miesto į kaimą, kur skaniai maitina. Pasak restoranininko, tai labai populiaru Prancūzijoje ar Ispanijoje. Neretai tose šalyse geriausi restoranai yra būtent užmiestyje.

Verslumą skatinančiame LRT televizijos projekte „Lietuva gali“ dalyvaujančią biržietę konsultuojantys SEB banko viceprezidentas Aivaras Čičelis ir kelių sostinės restoranų savininkas A. Oželis, apžiūrėję Biržų pilies rūsyje įrengtą menę, vieningai sutarė – norint pritraukti daugiau klientų, ypač turistų, reikia plėstis ir iš požemio vasarą keltis į lauką, maksimaliai išnaudoti unikalią restorano vietą.

Tačiau lengva pasakyti, sunku padaryti. Pradėjus domėtis, kokių dokumentų reikia, norint pilies teritorijoje įrengti laikiną lauko kavinę, kurioje sėdėdami svečiai galėtų grožėtis atstatyta pilimi ir vaizdu į Širvėnos ežerą bei Meilės salą, verslininkei nusviro rankos.

Lauko terasas prie restoranų norintys įsirengti verslininkai vienas kitam pasakoja kone anekdotines istorijas, kokius kryžiaus kelius tenka nueiti, kol susitvarko visus leidimus.

R. Greviškienė neslepia, kad noras įrengti lauko kavinę išblėso, pasiklausius kitų verslininkų. Esą viena gėlių salono savininkė Biržuose dvejus metus derino leidimą pasistatyti vazonus lauke.