Sužinojęs, kad restoranas, kuriam reikia pagalbos, kuriasi jo gimtojo Biržų miesto pilyje, nedvejodamas tarė – važiuojam. Prabėgus metams, verslininką ir SEB banko prezidento pavaduotoją Aivarą Čičelį Biržuose suveda vėl tas pats tikslas – aplankyti restorano „Pilies skliautai“ savininkę Renatą Greviškienę ir pažiūrėti, ar pernai duoti patarimai buvo įgyvendinti ir kiek davė naudos.

Norint atidaryti prestižinę vietą atitinkantį restoraną tuščiame pilies rūsyje, R. Greviškienei reikėjo pradėti nuo nulio: įsigyti ir baldus, ir indus, ir virtuvės įrangą. Už 200 tūkst. litų paskolą įkeistas šeimos gyvenamasis namas – tokia buvo sprendimo atidaryti restoraną kaina.

„Pilies skliautuose“ dirba abu vyriausi savininkės vaikai. Verslininkė pripažįsta: jeigu ne šeimos parama, vargu ar restoranas išgyventų. Tačiau ilgai vien ant savų kupros verslo neišveši. Ką daryti, kad restoranas ne tik gyvuotų, bet neštų pelną ir plėstųsi?

Konsultantai patarė maksimaliai išnaudoti išskirtinę restorano vietą. Šiltuoju metu įrengti lauko terasą, iš kurios būtų galima gėrėtis pilies ir Širvėnos ežero vaizdais. Tai padėtų privilioti daugiau žmonių. Kita bėda – mažas restorano žinomumas, tad būtina sustiprinti rinkodarą.

Daugiau reklamuotis, sukurti patrauklų restorano interneto puslapį, bendradarbiauti su turizmo agentūromis ir viešbučiais, kurie galėtų rekomenduoti „Pilies skliautus“ keliautojams – tokias namų užduotis didžiojo verslo atstovai skyrė restoranų verslo naujokams. Nemažiau svarbu ir nuolat tobulinti valgiaraštį. Geriau siūlyti mažiau patiekalų, bet įdomesnių, paruoštų atsižvelgiant į sezono gėrybes.

Pasisemti valgio ruošimo idėjų ir pasimokyti restoranų vadybos iš geriausiųjų, R. Greviškienė su dukra vyko į Vilniuje veikiančius Arūno Oželio restoranus. O netrukus savo restorane sulaukė A. Oželio iššūkio – jo užsakymu surengti puotą „Rotary” klubo nariams. Kaip „Pilies skliautų” savininkė susidorojo su užduotimi ir kaip jos pastangas įvertino A. Oželis? Laida „Lietuva gali” pirmadieniais 22.30 val. per LRT TV.