Ketvirtadienį Martyno Mažvydo bibliotekoje susirinkę šios idėjos entuziastai svarstė, ar „gigagamyklos“ statybos ir 6 tūkst. sukuriamų darbo vietų sukeltų emigrantų sugrįžimo į Lietuvą bangą.

„Ir šiais laikais gali kilti Sąjūdis. Žmonės, gal ir nepatikliai, bet sako, kad jei tai tikrai vyktų, mes sugrįžtume“, – sakė „Tesla Motors“ „gigagamyklos“ statybos Lietuvoje iniciatorius, verslininkas Vladas Lašas.

„Matant patį entuziazmą, kuris įgauna geros bangos efektą, aš negalėjau praleisti šio renginio. Keliamas tikslas kai kam gali atrodyti kaip fantastika, bet mes turime kelti tokius tikslus ir jais tikėti. Šita idėja yra lengviau pasiekiama, nei kažkada buvęs Sąjūdis ir jo pasiekta Nepriklausomybė“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Jis pažadėjo, kad Vyriausybė dės visas pastangas, jog būtų priimti visi reikalingi sprendimai, jei išties bus užsikabinta už idėjos Lietuvoje įkurti „gigagamyklą.

„Čia kaip tam anekdote: jei nenusipirksi bilieto, niekada nelaimėsi. Mes, kaip valstybė, galime turėti ambicijas atsivesti „Tesla Motors Gigafactory“, – sakė ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Tačiau jis taip pabrėžė, kad sėkmės tikimybė nėra labai didelė.„Ne tik nuo valstybės pastangų tai priklauso, bet net ir nepritraukę šios investicijos, vien jos siekdami galime padidinti Lietuvos žinomumą. Nepabandęs niekada nesužinosi“, – kalbėjo ministras.