Profesoriaus D. Snowerio nuomone, Lietuva Europos sąjungai yra svarbi dėl savo geografinė padėties, kuri yra svarus privalumas jungiant Rytų ir Vakarų Europos kultūras. Didžiausias iššūkis šiuo atžvilgiu yra šio privalumo išnaudojimas prekybos, inovacijų ir institucijų srityje stiprinant konkurencingumą ir kartu mažinant pažeidžiamumą nuo ekonominio šoko ir iš Europos Sąjungos, ir iš Rusijos pusės.

Nerijaus Mačiulio nuomone, narystė turtingiausių ir pažangiausių pasaulio valstybių sąjungoje nereiškia, kad galime atsipalaiduoti.

„Neadekvati ekonominė politika ir nuolatinis biudžeto deficitas pavertė Graikiją nekonkurencinga valstybe, stovinčia ant finansinės ir ekonominės bedugnės krašto. Lietuvai, kaip ir kitoms euro zonos valstybėms, tai turi būti gyvas pavyzdys, kad konkurencingumą didinančių struktūrinių reformų įgyvendinimas turi išlikti svarbus nuolatinis prioritetas“, – pažymi „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas.

Tiesiogiai transliuotos diskusijos metu dalyviai dalinosi įžvalgomis apie Lietuvoje ir Euro zonoje vykstančias transformacijas bei reformų, potencialiai didinančių konkurencingumą, kryptis.