Sala tarsi medus bites traukia ir austrių mylėtojus. Dabar šiais delikatesais galima mėgautis kada tik panorėsite – bet kuriuo paros metu, net ir naktį, kai nedirba nė viena parduotuvė ar restoranas.

Vietos ūkininkas Tony Bertello nusprendė, kad automatuose galima pardavinėti ne tik bulvių traškučius ir šokoladą, bet ir delikatesinius moliuskus. Austrių pardavimo automatai, kuriuose pasirūpinta reikiama temperatūra, praktiškai mažai skiriasi nuo tų, kuriuos galima aptikti geležinkelio stotyse, prekybos centruose ar biuruose visame pasaulyje.

Pirkėjai – tiek vyturiai, tiek pelėdos – į specialią T. Bertello parduotuvę atvyksta tada, kada jiems patogu. Už pirkinius atsiskaito kreditine kortele ir pasiima savo austres.

Kaip teigia saloje atostogaujanti Kristel Petinion, ji labai laiminga, kad su vyru mėgstamu delikatesu gali mėgautis kad ir vidurnaktį.

T. Bertello teigia, kad šią naujovę jis sugalvojo kaip būdą papildomai užsidirbti. Anot sumanaus ūkininko, ribotos parduotuvių darbo valandos iš jo atimdavę dalį pajamų. Šio austrių pardavimo automato kaina prilygsta metinei austrių ūkio darbininko algai. Aparatas įsigytas išsimokėtinai, tačiau prancūzas teigia esąs tikras, kad išlaidos jau dabar atsiperka.