Reklaminiai stendai, iš kurių žvelgia žalia varlė, ryšinti Prancūzijos vėliavos spalvų kaklaraištį, ir šūkis „Įgriso rūkas? Išbandykite varles.

Rinkitės Paryžiaus „La Defense“, atsirado Londono Hitrou oro uoste, „Eurostar“ traukinių stotyje Londone ir Paryžiaus oro uostuose. Reklamos tikslas – sugundyti savo veiklą perkelti į Prancūzijos sostinės verslo rajoną.

Dalis prancūzų, išvydę tokią reklamą Orli oro uoste, buvo kaip reikiant nustebę.

Birželio 23 dieną vykusiame referendume britams nusprendus trauktis iš Europos Sąjungos, daugumai investuotojų ir verslo vadovų tai buvo netikėta ir nemaloni žinia. Prasidėjo giliausia politinė ir ekonominė krizė nuo pat Antrojo pasaulinio karo. Svaras sterlingų dolerio atžvilgiu krito iki neregėtų žemumų.

Dalis bankų sektoriaus ekspertų perspėja, kad Londonas palaipsniui finansų sostinės statusą bus priverstas perleisti Niujorkui. Tokius pokyčius lems „Brexit“ procesai. Kitaip tariant, Didžiosios Britanijos sostinė praranda ne tik talentus, bet ir pinigus.

„La Defense“ verslo rajono valdymu užsiimančios viešosios įstaigos „Defacto“ generalinė direktorė Marie-Cecile Guillaume sako, kad ši reklaminė kampanija skirta „svetingai nutiesti mėlynos, baltos ir raudonos spalvos kilimą tūkstančiams profesionalų, šiuo metu ieškančių, kur perkelti savo verslą ir pinigus“.

Anot jos, šūkis tikrai neskirtas įžeisti britus – tiesiog noras atkreipti dėmesį.