„Vienas iš dalykų, kurį patarčiau jaunimui, nors šiaip jau patarinėti nemėgstu, yra neturėti pretenzijos į pasaulį. „Aš gi viską galiu, bet va Lietuvoje darbo neduoda!” – taip nėra, pasaulis nėra nei geras, nei blogas“. Andrius siūlo nebijoti dvasinių paieškų keliaujant, antrandant sau mielą vietą, nes šiandieninis jaunimas subrendo jau laisvoje Lietuvoje.

Aktorius prisimena Zigmundo Froido žodžius, kad žmogus subrendęs ir laimingas tampa tada, kai randa darbą, prilygstantį hobiui, bei mylimą žmogų. Šią mintį iliustruoja ir Andriaus Žebrausko kelias: „Įstojau į aktorinį ir pataikiau! <...> Supratau, kad man tai patinka, įdomu, o kai studijavau improvizaciją, suvokiau, kad ji dar labiau išlaisvina žmogų, praplečia galimybes“. Pašnekovas pažymi, kad jis tikrai nekelia ilgalaikių tikslų – jis greičiau plaukia. Jei gyvenimas pasiūlo, jis intuityviai pasiūlymą priima.

„Būna, kad darbas įtraukia ir įsisuki rate kaip voverė. Lietuviai – jauna tauta, tarp mūsų daug darboholikų. Pats tai kartą patyriau ir tada su žmona pajutome, kad dingsta gyvenimo skonis – patirtimi dalijasi Andrius. Jis puikiai žino, kad norėdamas duoti, žmogus privalo ir pats gauti, pasikrauti energija ir išlaikyti gyvenime balansą.

Ieškodamas atsakymo, kas visgi yra talentas, pašnekovas prisimena savo giminaitį, kuris būdamas mažas itin mėgo surinkinėti laikrodžius, o dabar jis – puikus protezuotojas. „Vieni žmonės mėgsta vadovauti, kiti – kai jiems vadovauja. Kaip sakoma, kas nerizikuoja, tas negeria šampano, tačiau galbūt aš šampano nenoriu. Aš paprasčiausiai noriu atsigerti alučio, nes esu puikus laikrodininkas, batsiuvys, o gal kepėjas“ – istorijos moralą ir gryno talento esmę pateikia aktorius.

„Talentų Kartos“ interviu ciklas – tai pokalbiai su žmonėmis, kuriems pavyksta siekti karjeros aukštumų. Pasakodami apie savo patirtis jie supažindins su savo pasaulėžiūra, padės suprasti, kokiomis nuostatomis vadovaujasi.

„Talentų Karta“ tiki, kad kiekvienas yra talentingas, tačiau klausimas, kurioje srityje, dažnai taip ir lieka neatsakytas. Šios organizacijos tikslas yra padėti jauniems žmonėms pažinti save bei aptikti savo stipriąsias puses, o kartu ir veiklas, kurios leidžia realizuoti save.

Šiuo metu organizacija vykdo programą „Karjera pirmadieniais“, kurioje 500 jaunų ir entuziastingų žmonių turės galimybę ieškoti savęs ir atrasti veiklas, kurios jiems tinka ir patinka labiausiai.

Norintiems aptikti savo talentą - www.talentukarta.lt