Paryžius ne veltui tituluojamas pasaulio mados sostine, tačiau, niekaip nesibaigiant jau trečiam karantinui, laiko ir pinigų turintys prabangos mylėtojai dabar naujos vintažinės „Chanel“ suknelės ar „Hermes“ rankinės ieško prie kompiuterio ekrano.

Anot C. Vivien, vintažas šiuo metu išgyvena aukso amžių, o tai lemia vartotojų nusivylimas greitąja mada ir noras rūpintis aplinka. O pandemija pardavimus perkėlė į virtualią erdvę.

Ypač pirkėjus domina vintažinės rankinės.

Mados ir vintažinių drabužių pardavimai internetiniuose aukcionuose Prancūzijoje 2020 metais, lyginant su priešpandeminiais metais, išaugo daugiau nei keturis kartus ir siekia 6,2 mln. eurų.

Kolekcionierius Olivier Chatener – ekstravagantiškas šešiasdešimtmetis stilistas – ankstyvą jaunystę praleido kartu su tėvu kuisdamasis Prancūzijos sostinės sendaikčių turguose ir aukcionuose.

Jo privati kolekcija – tikras „Ungaro“ suknelių, „Chloe“ batelių ir „Sonia Rykiel“ paltų lobynas. Prieš kelerius metus jis pardavė visą savo „Yves Saint Laurent“ mados namų kūrinių kolekciją – daugiau nei 4 tūkst. daiktų.

O. Chatenet teigimu, vintažinių daiktų pardavimai auga ir dėl liberalesnio požiūrio į madą – juk drabužiais iš antrų rankų galima pasipuošti nuo galvos iki kojų ir neatrodyti tarsi grįžus iš kelionės laiku.

Aukciono „Gros & Delettrez“ darbuotojas Antoine Saulnier sako, kad vintažinės mados pardavimai, kurie prieš pandemiją sudomindavo šimtą pirkėjų, dabar pritraukia penkis ar dešimt kartų daugiau.

Aukcionas „Gros & Delettrez“ šiuo metu ruošiasi pardavinėti beveik 600 „Vuitton“ gaminių, tarp kurių didžiulis odinis krepšys.