„Washlet“ klozetais vadinami japonų gamintojos „Toto Ltd“ gaminami klozetai su vandens nuleidimo funkcija. Gamintoja labiausiai išgarsėjo savo tualetais su įvairiomis technologinėmis naujovėmis.

Kai kurie klozetai atsidaro automatiškai, vos priėjus žmogui, daugelis klozetų yra su šildomais kraštais, taigi netenka sėsti ant šalto plastiko. Prie dalies klozetų yra mygtukas, kurį paspaudus pasigirsta nuleidžiamo vandens garsas, užgožiantis kūno leidžiamus garsus. Ką reikia daryti atsisėdus, turbūt visiems žinoma.

Smagumas prasideda, atlikus gamtinius reikalus – prietaisų skydelyje galima rinktis iš daugybės variantų. Anksčiau su tokiomis technologijomis nesusidūrusiems žmonėms gali būti sunkoka nuspręsti, kokį mygtuką spausti.

Japonijoje teikiama didelė svarba higienai. Prieš eidami į pirtį žmonės nusiprausia, prieš įeidami į savo namus jie nusiauna batus. Technologijomis praturtintų klozetų yra visur – viešuosiuose tualetuose, viešbučiuose, žmonių namuose.

Technologijas mėgstančioje šalyje su 126 mln. gyventojų rinka šiems prietaisams didžiulė.

Klozetų gamintojos „Toto“ parodų salėje Tokijuje nuolat eksponuojami klozetai su naujausiomis technologijomis. Klozetą gali išsirinkti daugelis – pagal turimas pajamas ir pageidavimus. Tiesa, kompanijos gaminiai nėra pigūs.

Klozetų kainos prasideda nuo 25 000 jenų (232 doleriai) ir gali siekti net 1 milijoną jenų (9 300 dolerių).
Na o po Pasaulio regbio čempionato daugeliui gerbėjų grįžus namo savas klozetas gali pasirodyti pernelyg paprastas ir nuobodus.